Η αντίστροφη μέτρηση για την απελευθέρωση του εφοπλιστή Περ. Παναγόπουλου, άρχισε από χθες μετά την παράδοση των λύτρων στους απαγωγείς.

Τώρα απομένει το τελικό ραντεβού με την οικογένεια, προκειμένου να τον παραλάβουν μετά από μια εβδομάδα ομηρείας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στους δράστες της απαγωγής η σύζυγος του Π. Παναγόπουλου, Κατερίνα Παναγοπούλου παρέδωσε το αστρονομικό ποσό των 30 εκ. ευρώ σε μικρά χαρτονομίσματα σε σημείο που τους υπέδειξαν κοντά στη λίμνη Υλίκη στην περιοχή της Βοιωτίας.

Μάλιστα προηγήθηκε πρόβα πριν την παράδοση των χρημάτων και χρειάστηκε η κα Παναγοπούλου να ταξιδέψει οδικώς μέχρι τη Θεσσαλονίκη, περιμένοντας τηλεφώνημα των απαγωγέων για να της υποδείξουν το σημείο όπου θα αφήσει τις βαλίτσες και τους σάκους με τα χρήματα αυτά.

Οι πληροφορίες λένε ότι η σύζυγος του Περικλή Παναγόπουλου Κατερίνα, μίλησε μαζί του και βεβαιώθηκε ότι είναι καλά. Αμέσως μετά το τηλεφώνημα ξεκίνησε "η διαδρομή των λύτρων", καθώς μέχρι να παραδοθούν, το ραντεβού άλλαξε πολλές φορές.

Συνήθης τακτική λένε έμπειροι αξιωματικοί, καθώς πρέπει να διασφαλίσουν οι απαγωγείς ότι δεν παρακολουθούνται. Είναι εντυπωσιακό πως εάν το ποσό που έχει καταβληθεί ισχύει πως αγγίζει τα 30 εκ ευρώ σε χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ, τότε πρόκειται για βαλίτσες και σάκους, το βάρος των οποίων ξεπερνά τα 350 κιλά!

Όλοι πάντως είναι έτοιμοι περιμένοντας το τηλεφώνημα των δραστών για την απελευθέρωση του Π. Παναγόπουλου. Το Ι.Χ. αυτοκίνητο που θα πάει στο σημείο της παράδοσης, το ασθενοφόρο που θα ακολουθήσει, καθώς είναι γνωστό ότι η υγεία του εφοπλιστή είναι κλονισμένη, ακόμη και το νοσοκομείο που θα διακομισθεί αμέσως μετά, για να εξετάσουν οι γιατροί κατά πόσο επιβαρύνθηκε η κατάσταση της υγείας του.

Πρόκειται, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, για ιδιωτική κλινική στον Πειραιά στην οποία είναι και μέτοχος. Η Αστυνομία πάντως μέχρι να αφεθεί ελεύθερος ο απαχθείς φαίνεται να είναι με δεμένα τα χέρια. Αξιωματικοί περιμένουν να δουν πως θα κυλήσει το θέμα της απελευθέρωσης του εφοπλιστή και στη συνέχεια να μιλήσουν μαζί του.