Στο Παγκρήτιο Στάδιο θα διεξαχθεί η αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας με αντίπαλο το Ισραήλ, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής 2010.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έκανε πραγματικότητα την επιθυμία των διεθνών να αγωνιστούν στην Κρήτη, δηλώνοντας στη FIFA ότι ο αγώνας της 1ης Απριλίου θα φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο. Ταυτόχρονα ενημέρωσε σχετικά και την ομοσπονδία του Ισραήλ.

Το επόμενο διάστημα η εκτελεστική γραμματεία της ΕΠΟ αναμένεται να ανακοινώσει σε ολοκληρωμένη μορφή το σχέδιο, μόλις ξεκαθαρίσει και το θέμα των διαρκείας. Όπως είχε γίνει γνωστό, υπάρχει η σκέψη να επιστραφούν τα χρήματα στους κατόχους. Η ιδέα της αλλαγής της έδρας της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004 είχε πέσει στο τραπέζι για πρώτη φορά την παραμονή του φιλικού με την Ιταλία, σε συζήτηση των διεθνών με τον Τάκη Φύσσα. Ο τεχνικός διευθυντής ανέλαβε να χειριστεί το θέμα, ενημέρωσε τον Βασίλη Γκαγκάτση και η ιστορία προχώρησε. Αρχικά, οι άνθρωποι της ΕΠΟ σκέφτονταν η «γαλανόλευκη» να δώσει τα δύο τελευταία της παιχνίδια με Λουξεμβούργο και Λετονία στο Παγκρήτιο, αλλά τελικά εκεί θα πραγματοποιηθεί και το ματς με το Ισραήλ. Το μοναδικό ερώτημα είχε να κάνει με το θέμα των διαρκείας, αλλά όλα δείχνουν ότι βρίσκεται λύση με την επιστροφή χρημάτων.

Σε ό,τι αφορά τον πόλεμο που λαμβάνει χώρα στη Λωρίδα της Γάζας, η Ελληνική Ομοσπονδία θα περιμένει να δει πώς θα κυλήσουν τα πράγματα και αναλόγως θα πράξει. Αν περάσει ένα διάστημα δύο-τριών εβδομάδων και δεν έχουν ηρεμήσει τα πνεύματα, τότε το πιθανότερο είναι η ΕΠΟ να στείλει έγγραφο στη FIFA, με τη μορφή ερωτήματος σχετικά με τις σκέψεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Αυτό που θα ρωτήσει η ΕΠΟ τη FIFA είναι τι θα γίνει με το θέμα της ασφάλειας των ποδοσφαιριστών και γενικότερα της ελληνικής αποστολής, αν το ματς γίνει κανονικά στο Ραμάτ Γκαν. Ο επαναληπτικός είναι προγραμματισμένος για τις 28 Μαρτίου.