Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Συγκλονίζει από χθες η είδηση του θανάτου του 37χρονου αλεξιπτωτιστή Γιάννη Τσικανδυλάκη, ο οποίος τραυματίστηκε βαρύτητα στη διάρκεια πτώσης που έγινε την περασμένη Κυριακή, κοντά στο αεροδρόμιο του Τυμπακίου. Παρά τη μάχη που έδωσαν οι γιατροί, ο 37χρονος, πατέρας ενός παιδιού, δεν τα κατάφερε.

Χθες το μεσημέρι άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς, φίλους και συναθλητές του.

Η κατάσταση του είχε κριθεί εξαιρετικά κρίσιμη από την πρώτη στιγμή. Ο 37χρονος εισήχθη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με αιμορραγικό σοκ. Υποβλήθηκε σε οχτάωρη χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα συντριπτικά κατάγματα που είχε υποστεί η λεκάνη. Δυστυχώς όμως η μάχη ήταν άνιση. Σύμφωνα με το διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Χρήστο Μελά, ο 37χρονος υποστηριζόταν μηχανικά και η λειτουργία των ζωτικών του οργάνων ήταν περιορισμένη. Οι ελπίδες να ζήσει λιγόστευαν ώρα με την ώρα.

Ο Γιάννης Τσικανδυλάκης ήταν πρόεδρος της Παγκρήτιας Λέσχης Ελεύθερης Πτώσης και θεωρούνταν πολύ έμπειρος. Ήταν επίσης εκπαιδευτής καταδύσεων. Η πτώση με αλεξίπτωτο ήταν η ζωή του και δυστυχώς το πάθος του έμελλε να αποβεί μοιραίο.

Το ατύχημα που κατέληξε σε δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής. Ο άτυχος άνδρας έπεσε με το αλεξίπτωτο, όπως πάντα, όμως η προσγείωση ήταν ανώμαλη και προσέκρουσε με δύναμη στο έδαφος. Όσοι παρακολουθούσαν την επίδειξη λαχτάρισαν. Σοκαρισμένοι έσπευσαν στο σημείο της πτώσης, ειδοποιώντας παράλληλα το ΕΚΑΒ.

Προανάκριση για τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, που ενημερώθηκε με καθυστέρηση για το ατύχημα. Από τις πρώτες καταθέσεις που ελήφθησαν, υπάρχει η εκτίμηση ότι πιθανότατα έγινε κάποιος λανθασμένος χειρισμός από τον 37χρονο με αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό του που τελικά απέβη μοιραίος.