Οκτώ μήνες χωρίς εντός έδρας νίκη είναι πολλοί. Τόσους συμπλήρωσε ο ΟΦΗ μετά την τελευταία νίκη του ως γηπεδούχος που έγινε στο περσινό πρωτάθλημα στις 6 Απριλίου 2008. Τότε είχε συντρίψει με 4-1 τον Παναθηναϊκό που είναι και τώρα ο αντίπαλός του τον οποίο αντιμετωπίζει αύριο (7 μ.μ.) στο Παγκρήτιο και θέλει τη νίκη για να σημειώσει την πρώτη του εντός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Πως τα φέρνει καμιά φορά η ζωή... Ο ΟΦΗ πάει σʼ αυτό το ματς στην καλύτερη κατάσταση απʼ την αρχή της περιόδου. Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη στο ντέρμπι επί του Εργοτέλη και με τους παίκτες να έχουν περάσει από το ταμείο για να εισπράξουν ένα μέρος των οφειλών τους. Ωστόσο εκτός από τον Παναθηναϊκό ο ΟΦΗ θα προσπαθήσει αύριο να ξεπεράσει τόσο τον κακό του εαυτό όσο και την ιδιομορφία του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

Οδηγός για το Ηρακλειώτικο συγκρότημα είναι η περυσινή του επικράτηση, την οποία θα επιχειρήσει να επαναλάβει κι έχει αρκετούς λόγους για να το κάνει. Το κίνητρο είναι μεγάλο, καθώς η νίκη θα τονώσει ακόμα περισσότερο το ηθικό του και την αυτοπεποίθησή του για το υπόλοιπο μισό του πρωταθλήματος, ενώ το αποτέλεσμα αυτό θα προσφέρει χαρά στον κόσμο που φέτος έχει εισπράξει περισσότερες πίκρες. Το έργου το ΟΦΗ βέβαια δεν είναι εύκολο, αφού έχει απέναντί του μια ποιοτική και ανώτερη απʼ αυτόν ομάδα, όμως στο ελληνικό πρωτάθλημα καμιά ομάδα δεν είναι ανίκητη. Ο Γιάννης Μαντζουράκης περιμένει από τους παίκτες του να παρουσιάσουν την εικόνα που έδειξαν στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής και πιστεύει ότι η ομάδα του είναι σε θέση να δυσκολέψει τον Παναθηναϊκό και να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο ίδιος έχει αναλύσει στους ποδοσφαιριστές του τη σημασία του αγώνα και δείχνει ικανοποιημένος από την ανταπόκριση που έδειξαν στην προετοιμασία αυτής της εβδομάδας.

Με Σφακιανάκη

Το σχήμα που σκέφτεται να παρατάξει στην αυριανή αναμέτρηση δοκίμασε στην χθεσινή προπόνηση ο τεχνικός του ΟΦΗ. Αν και ο Γκέρμπερ επανήλθε στην διάθεσή του ο Έλληνας προπονητής άφησε εκτός ενδεκάδας τον Γερμανό και χρησιμοποίησε στην θέση του τον Σφακιανάκη. Αυτή θα είναι πιθανότατα η τελική του επιλογή καθώς ο έμπειρος μέσος βρίσκεται σε καλή κατάσταση μετά το πρόβλημα που είχε τις προηγούμενες μέρες στην μέση του και μάλιστα χθες πέτυχε κι ένα γκολ στο οικογενειακό διπλό. Σε πολύ καλή φόρμα βρίσκεται και ο Εντόι που σκόραρε χθες δύο φορές ενώ ένα γκολ σημείωσε και ο Πόποβιτς.

Στο αρχικό σχήμα θα αγωνιστούν οι Κασμερίδης, Σταυρακάκης, Ρουμπάκης, Μπαρκαουάν, Ισά, Ταραλίδης, Κουνενάκης, Σφακιανάκης, Πόποβιτς, Σίμιτς, Εντόι. Ο τελευταίος ένιωσε κάποιο τσίμπημα στον προσαγωγό στο τέλος της προπόνησης, ωστόσο δεν εκφράζεται ανησυχία για τη συμμετοχή του στην αυριανή αναμέτρηση. Ο Γιάννης Μαντζουράκης θα παρατάξει ξανά την ομάδα του με το 4-3-3. Ο 59χρονος τεχνικός πάντως δεν έχει μιλήσει ακόμα στους παίκτες του για το πως θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό, κάτι που αναμένεται να κάνει σήμερα ή αύριο στο ξενοδοχείο.

Ευτυχώς για τον ίδιο και την ομάδα του πάντως πλην των απουσιών των Μάλαρτζ, Δημούτσου οι οποίοι δεν θα αγωνιστούν καθότι είναι δανεικοί από τον Παναθηναϊκό και των τραυματιών Πίτσου, Βενέτη δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα. Η 18αδα θα ανακοινωθεί σήμερα μετά την τελευταία προπόνηση που θα γίνει το πρωί στις 10 στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικο Κέντρο.



Τα εισιτήρια



Κανονικά συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων για το αυριανό παιχνίδι. Η κίνηση δεν είναι η αναμενόμενη αν και συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια ειδικά από τότε που ο ΟΦΗ μετακόμισε στο Παγκρήτιο η προσέλευση να γίνεται την τελευταία στιγμή. Τα εισιτήρια έχουν τιμή 20 ευρώ (γενική είσοδος) και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να τα προμηθεύονται από τα γραφεία της ΠΑΕ ΟΦΗ στο γήπεδο “Θ. Βαρδινογιάννης” (δίπλα από τη θύρα 9) και από τα γραφεία του Ερ. ΟΦΗ (δίπλα από τη θύρα 1).

Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει 5000 εισιτήρια για τις θύρες 4, 5, 6, 7, 8 αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν δεν πρόκειται να διαθέσει παραπάνω από 3000. Στο περυσινό παιχνίδι είχαν διατεθεί συνολικά 7.161 εισιτήρια.

Κάλεσμα

Οι Σύνδεσμοι των οπαδών του ΟΦΗ με κοινή ανακοίνωσή τους καλούν τον κόσμο να δώσει το “παρών” στο αυριανό ματς και τους παίκτες να τους κάνουν υπερήφανους παίρνοντας τη νίκη όπως και στον αγώνα της περυσινής περιόδου.

Η ανακοίνωση των Συνδέσμων αναφέρει τα εξής:

“Καλούμε όλον τον φίλαθλο κόσμο του Ο.Φ.Η. να παραβρεθεί μαζικά στον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟ την Κυριακή 21/12 και ώρα 19:00 στο Παγκρήτιο Στάδιο. Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη για να δώσουμε ώθηση στην ομάδα και να εκμεταλλευτούμε την περίσταση για να εκφράσουμε για μία ακόμα φορά την αντίθεσή μας προς το υπάρχον ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Καλούμε επίσης τους παίκτες του Ο.Φ.Η. να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να τιμήσουν την φανέλα που φοράνε και με οδηγό τον περσυνό αγώνα να μας κάνουν πάλι υπερήφανους”.