Σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν χθες τον καθηγητή Ιατροδικαστικής Γιάννη Στειακάκη, ο θάνατος του οποίου βύθισε στο πένθος την πανεπιστημιακή κοινότητα του Ηρακλείου.

Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου.

Τον αγαπητό σε όλους ιατροδικαστή αποχαιρέτησαν με πόνο ψυχής συνάδελφοί του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Επικήδειους εκφώνησαν ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Οδ. Ζώρας, ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Χ. Βαβουρανάκης και ο καθηγητής Τοξικολογίας Αρ. Τσατσάκης.

Λίγο πριν τη νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε τρισάγιο στην εκκλησία του Αγίου Λουκά παρουσία της οικογένειας του, εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου και αρκετών φίλων του εκλιπόντος.

Τραγική ειρωνεία είναι όπως είπε ο ιερέας που τέλεσε το τρισάγιο ότι είχαν δώσει ραντεβού προκειμένου να τελεστεί ευχέλαιο χθες το πρωί στο εργαστήριο Κλινικής Ιατροδικαστικής που επικεφαλής ήταν ο 60χρονος Γιάννης Στειακάκης.

Ο εκλιπών είχε διαγνωστεί με όγκο. Τη Δευτέρα το μεσημέρι μπήκε στο χειρουργείο και προχθες η κλινική του εικόνα παρουσίασε ξαφνικά ραγδαία επιδείνωση. Παρουσίασε ολική ανεπάρκεια οργάνων και νοσηλεύθηκε διασωληνωμένος στη Μονάδα, δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Είχε εντοπίσει κάποια ύποπτα συμπτώματα για όγκο πριν 1-2 μήνες. Προχώρησε σε ιατρικό έλεγχο και έγινε η διάγνωση του όγκου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν σε προχωρημένο στάδιο. Ο ιατροδικαστής άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά τις 8 προχθές το βράδυ.