Μαντζουράκης: “Η νίκη ανήκει στους παίκτες...”

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΕΝΩ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ


Αυτή η νίκη είναι η μεγαλύτερη μέχρι την επόμενη, είχε πει κάποτε ο Νίκος Γκάλης και το μότο αυτό το ακολουθεί πιστά ο Γιάννης Μαντζουράκης.

Ο 59χρονος τεχνικός πέτυχε την Κυριακή την πρώτη του νίκη στον πάγκο του ΟΦΗ, ωστόσο η βαθμολογική θέση της ομάδας του αλλά και το επόμενο παιχνίδι δεν του επέτρεψαν να πανηγυρίσει.



Ο ίδιος άλλωστε είναι χαμηλών τόνων και ποτέ δεν του αρέσει να μιλάει για τις επιτυχίες με τις ομάδες στις οποίες υπήρξε προπονητής. Με τον ίδιο λοιπόν τρόπο αντιμετώπισε και τη νίκη επί του Εργοτέλη. Μία νίκη-ανάσα που πρόσφερε στον ΟΦΗ ένα πολύτιμο τρίποντο στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί από την επικίνδυνη ζώνη.

Χθες ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στους παίκτες του τους οποίους συνεχάρη για την απόδοσή τους στο ντέρμπι, τούς τόνισε όμως επιπροσθέτως ότι δεν πρέπει να μείνουν σʼ αυτό το αποτέλεσμα αλλά να κοιτάξουν το επόμενο παιχνίδι και να αγωνιστούν με την ίδια φιλοσοφία.

“Συγχαρητήρια για τη νίκη. Δείχνετε μια βελτιωμένη εικόνα και ως άτομα και ως ομάδα. Το παιχνίδι με τον Εργοτέλη τελείωσε και κοιτάμε πλέον για το επόμενο βήμα”, είπε στους ποδοσφαιριστές του πριν από την προπόνηση ο κ. Μαντζουράκης. Λίγα λόγια γεμάτα ουσία από τον τεχνικό του ΟΦΗ ο οποίος μιλώντας λίγο αργότερα στην “Π” τόνισε ότι η νίκη ανήκει αποκλειστικά στους παίκτες του.

“Φάνηκε πριν από το παιχνίδι ότι το ήθελαν πολύ. Από το ξενοδοχείο είδα ότι το είχαν στην σκέψη τους. Έκαναν μία πολύ καλή προσπάθεια και η νίκη ανήκει μόνο σʼ αυτούς”.

Τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων τα οποία ήταν ήδη γνωστά έπαιξαν σημαντικό ρόλο όπως είπε ο κ. Μαντζουράκης.

“Ήταν ένα κομβικό παιχνίδι για την ομάδα μας. Το θέλαμε πάρα πολύ. Σαφώς και ήταν πιο δύσκολο για μας μετά τα άλλα αποτελέσματα γιατί έπρεπε να κερδίσουμε οπωσδήποτε αυτό το ματς”.



Πυθαρούλης για 11άδα



Στο ντέρμπι με τον Εργοτέλη ο ΟΦΗ για πρώτη φορά έπαιξε το τεχνητό οφσάιντ. Ο Γιάννης Μαντζουράκης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το ότι οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν σʼ αυτή την τακτική. “Όταν είμαστε πλήρεις στην άμυνα μπορούμε να παίξουμε το τεχνητό οφσάιντ. Έχει ρίσκο αλλά και ποιο σύστημα δεν έχει ρίσκο. Νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε πάρα πολύ καλά και δεν κινδυνεύσαμε ιδιαίτερα από τον αντίπαλο”.

Όσον αφορά την χρησιμοποίηση του Πυθαρούλη ο κ. Μαντζουράκης αποκάλυψε στην “Π” ότι σκεφτόταν ακόμα και να τον ξεκινήσει γιατί βρισκόταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. “Μου είχε δείξει από τις προπονήσεις ότι μπορούσε να αγωνιστεί. Σκεφτόμουν ακόμα και να τον ξεκινήσω. Δεν έχει σημασία ότι είναι μικρός σε ηλικία, αν αξίζει θα παίξει. Τον προορίζουμε για μια θέση στα αμυντικά χαφ όπου έχουμε προβλήματα με κάρτες και τραυματισμούς”.



Έτσι και με ΠΑΟ



Από χθες στον ΟΦΗ άρχισαν να κινούνται σε ρυθμούς Παναθηναϊκού. Ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι με ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία για την κρητική ομάδα που παρά τη νίκη της επί του Εργοτέλη παραμένει σε δύσκολη θέση. Ο κ. Μαντζουράκης έδωσε πρώτος το σύνθημα: “Τα πράγματα ήταν και παραμένουν δύσκολα. Είμαι όμως ικανοποιημένος γιατί βλέπω πρόοδο στην εικόνα της ομάδας και των παικτών. Πρέπει να προσπαθούμε το ίδιο σκληρά σε κάθε παιχνίδι για να παίρνουμε βαθμούς. Το ματς με τον Παναθηναϊκό το αντιμετωπίζουμε όπως και αυτό με τον Εργοτέλη. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο”.



Οι μεταγραφές



Ο ΟΦΗ κινείται ήδη σε μεταγραφικό επίπεδο και ο κ. Μαντζουράκης από χθες βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με μάνατζερ και ποδοσφαιριστές για την ενίσχυση της ομάδας. Ο τεχνικός της κρητικής ομάδας τονίζει ότι “πρέπει να ενισχυθούμε” και έχει ρίξει τα δίχτυα του κυρίως στην ελληνική αγορά αλλά και στο εξωτερικό. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους παίκτες που ήταν και διεθνής και αποτελούσε στόχο του αποφάσισε χθες να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα του.

Ο κ. Μαντζουράκης έχει θέσει τις προτεραιότητές του στην διοίκηση ενώ σχεδόν έχει καταλήξει και στο ποιοι παίκτες θα αποχωρήσουν από την ομάδα τον Ιανουάριο.