Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχώρησαν χθες οι ιδιώτες γιατροί του Ηρακλείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα υπέρογκα χρέη του ΟΠΑΔ που μένουν ανεξόφλητα εδώ και μήνες.

Εντωμεταξύ, οι φαρμακοποιοί από χθες χορηγούν στους ασφαλισμένους του Δημοσίου τα φάρμακά τους χωρίς να χρειάζεται να τα πληρώνουν απο την τσέπη τους.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Χάρη Βαβουρανάκη, ο Οργανισμός οφείλει χρήματα σε περίπου 700-800 γιατρούς που λειτουργούν ιδιωτικά ιατρεία στο νομό. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι φαρμακοποιοί οι οποίοι από την αρχή του μήνα σταμάτησαν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Δημοσίου.

Ωστόσο, χθες, ανέστειλαν την απόφασή τους μετά τις υποσχέσεις του Ταμείου ότι θα πληρωθούν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιάννης Τσικανδηλάκης, είπε στην “Π” ότι ο κόσμος που πλήρωνε τα φάρμακα από την τσέπη του, είχε αρχίσει να διαμαρτύρεται και οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να υπαναχωρήσουν για να μην συνεχιστεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και με την ελπίδα ότι ο ΟΠΑΔ θα τηρήσει τις υποσχέσεις του.

Ο ΟΠΑΔ οφείλει στους φαρμακοποιούς του Ηρακλείου περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ.

Στάση εργασίας στο ΠΕΠΑΓΝΗ

Δίωρη στάση εργασίας προκηρύσσει σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων για όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους του νοσοκομείου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι.

Το κύριο αίτημά τους είναι η άμεση ανάκληση της απόφασης του Δ.Σ. που αφορά στις μετακινήσεις διοικητικών υπαλλήλων όλων των κατηγοριών για την κάλυψη των αναγκών του ΤΕΠ.

Είναι αντίθετοι με τις μετακινήσεις και την εντατικοποίηση της εργασίας.

Ζητούν την άμεση επιστροφή όλων των αποσπασμένων από την ΔΥΠΕ και άμεση πρόσληψη μονίμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου.