
Με δάκρυα χαράς και ευτυχίας πλημμύρισαν τα μάτια του ηρακλειώτη που βρέθηκε χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη υιοθεσία.
Μετά από μία μαραθώνια ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο απάλλαξε από τις κατηγορίες τόσο το θετό πατέρα του νεογέννητου βρέφους, όσο και τους φυσικούς γονείς, ένα ζευγάρι νεαρών Ρουμάνων, καθώς επίσης και την 30χρονη ομοεθνή τους που φέρεται να μεσολάβησε για να δοθεί το παιδάκι.
Η ευαισθησία που επέδειξε εμπράκτως το δικαστήριο ήταν το μεγαλύτερο δώρο για τον επιχειρηματία ηρακλειώτη και την σύζυγο του, η οποία δεν άντεξε χθες να παραστεί στη δικαστική αίθουσα.
Οι άνθρωποι αυτοί το τελευταίο χρονικό διάστημα βρέθηκαν από την κόλαση στον παράδεισο και ξανά στην κόλαση μέχρι χθες το απόγευμα οπότε και το δικαστήριο με μία ανθρώπινη απόφαση τους έδωσε την ευκαιρία να έχουν δικαίωμα στο όνειρο και κυρίως έδωσαν στο νεογέννητο τη δυνατότητα να ζήσει μία καλή ζωή.
Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για ένα βασανισμένο ζευγάρι, όπως εκατοντάδες ή χιλιάδες άλλα που έχουν δώσει και το αίμα της ψυχής τους για να αποκτήσουν ένα παιδάκι.
Η μία εξωσωματική διαδεχόταν την άλλη και κάθε φορά προσπαθούσαν να δώσουν μία ακόμα ευκαιρία στο όνειρο. Η κατάσταση που ζούσαν και κυρίως η γυναίκα ήταν οδυνηρή. Κάποια στιγμή που η τύχη της χαμογέλασε, η γυναίκα απέβαλε ενώ μάλιστα βρισκόταν σε κατάσταση προχωρημένης κύησης.
Και τότε «γεννήθηκε» η ελπίδα. Το χαμόγελο επέστρεψε στα χείλη τους και τα μάτια τους έλαμψαν από χαρά. Ο σύζυγος που διατηρεί δύο εμπορικά καταστήματα στο κέντρο του Ηρακλείου πληροφορήθηκε μέσω της 30χρονης Ρουμάνας με την οποία συνεργαζόταν επαγγελματικά ότι ένα ζευγάρι ομοεθνών της σκόπευε να δώσει το νεογέννητο παιδί τους καθώς αδυνατούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά.
Ήταν η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής τους. Αγκάλιασαν το μωρό, το φίλησαν και στο πρόσωπο του έβλεπαν το δικό τους παιδί. Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας των ηρακλειωτών Μανόλη Αμοναχάκη, οι πελάτες του δεν ενεπλάκησαν σε διαδικασία παράνομης αγοραπωλησίας.
Όπως είπε πλήρωσαν τα νοσήλια του τοκετού που έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου προκειμένου να πάρουν τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του μωρού, εν συνεχεία μετέβησαν σε συμβολαιογράφο ενώ ενημέρωσαν και την Πρόνοια για την πράξη της υιοθεσίας.
Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν λυτρωτική για όλους. Και για το ζευγάρι των ηρακλειωτών και για το ζευγάρι των Ρουμάνων που ζούσε το δικό του Γολγοθά, όπως αναφέρθηκε χθες στη δικαστική αίθουσα.

