Τραγικός ήταν ο επίλογος της περιπέτειας του 18χρονου, που χάθηκε στην παραλία του Ρεθύμνου, παρασυρμένος από τα θαλάσσια ρεύματα.

Ο Μύρων Λαγουβάρδος του Δημητρίου, που κατοικούσε στο Ρέθυμνο, την περασμένη Τρίτη πήγε με την παρέα του στην παραλία της πόλης για να κολυμπήσει.

Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές και μάλιστα στην παραλία είχε υψωθεί η κόκκινη σημαία, προκειμένου να έχουν επίγνωση οι κολυμβητές του κινδύνου που κρύβει η θάλασσα.

Ο νεαρός θέλησε να κολυμπήσει παρά τον κίνδυνο και λίγο αργότερα άρχισε να παλεύει με τα κύματα. Οι φίλοι του θέλησαν να τον βοηθήσουν και ο ένας απ’ αυτούς παραλίγο να έχει την ίδια μοίρα, αν δεν τον έσωζε ένα άνδρας, ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο σημείο με τζετ-σκι.

Οι αρχές κινητοποιήθηκαν για τον εντοπισμό του νεαρού, ενώ την ίδια στιγμή οι φίλοι και οι συγγενείς του αγωνιούσαν για την τύχη του.

Ο νεαρός βρέθηκε νεκρός δύο εικοσιτετράωρα μετά.

Στις 9.30 το πρωί της Κυριακής εντοπίστηκε το πτώμα του Μύρωνα Λαγουβάρδου σε βάθος δύο μέτρων και σε απόσταση δέκα μέτρων από την ακτή ανατολικά της μαρίνας Ρεθύμνου.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίσθηκε στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για νεκροψία-νεκροτομή.