Επτά συνολικά εταιρείες κονταροχτυπήθηκαν για το έργο της αρχιτεκτονικής αποκατάστασης του δημοτικού κτηρίου της πλατείας Δασκαλογιάννη, το οποίο δημοπρατήθηκε από το Δήμο Ηρακλείου χθες. Η μεγαλύτερη έκπτωση που κατατέθηκε από τις εταιρείες και κοινοπραξίες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό χθες έχει απογειωθεί στο 45%, ενώ η μικρότερη φτάνει το 20,8% .

Ο αντιδήμαρχος Κ.Μαμουλάκης τονίζει ότι θα επιδιώξει να “τρέξει” με ταχύτατες διαδικασίες η ανάδειξη του αναδόχου, προκειμένου να εγκατασταθεί άμεσα ο εργολάβος ώστε να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς το έργο της ανάπλασης.

Όπως είναι γνωστό, η εργολαβία που θα ανατεθεί, έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ένα χρόνο, μετά το πέρα του οποίου πρόκειται να επιστρέψουν στο κτήριο η Πολεοδομία, το Ληξιαρχείο το Δημοτολόγιο, και όλες οι Υπηρεσίες που σήμερα είναι διάσπαρτες σε διάφορα σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του δήμου, αφού ολοκληρωθούν και οι εργασίες αρχιτεκτονικής αποκατάστασης, το τριώροφο κτήριο κάθε όροφος του οποίου καταλαμβάνει 650 τμ, θα διανοιχθεί πλήρως και στο υπόγειο του που σήμερα κατέχει πολλά λιγότερα τετραγωνικά. Ολόκληρο το υπόγειο θα χρησιμοποιηθεί ως αποθηκευτικός χώρος που θα στεγάζει τα αρχεία των Υπηρεσιών που θα φιλοξενεί στους υπόλοιπους ορόφους. Στο ισόγειο του κτηρίου, δεν θα εξακολουθήσουν να ενοικιάζονται καταστήματα, από τα οποία το μόνο το οποίο θα λειτουργεί θα είναι ένα καφενείο το οποίο προβλέπεται ότι θα μετακινηθεί σε άλλο σημείο. Το ισόγειο θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιείται για τη στέγαση του ωδείου, που θα φιλοξενείται στην δεξιά πλευρά του κτηρίου, και ο πρώτος όροφος πάνω από αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την παράδοση των μαθημάτων. Στο ισόγειο και συγκεκριμένα στην αριστερή πλευρά του κτηρίου θα λειτουργεί το Ληξιαρχείο ενώ στον πρώτο όροφο το Δημοτολόγιο οι υπόλοιποι χώροι του κτηρίου θα χρησιμοποιηθούν για την στέγαση της Πολεοδομίας.