Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή πρώτη μέρα της εφαρμογής των νέων μέτρων που ο δήμος είχε δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει διευκολύνοντας την κίνηση των ταξί μέσα στην πόλη, αφού οι δεσμεύσεις δεν τηρήθηκαν από νωρίς το πρωί, γεγονός που εξόργισε το σύλλογο των ιδιοκτητών ταξί που αντέδρασε δυναμικά.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν η πιάτσα στην Δικαιοσύνης στο ύψος που συναντά την 25ης Αυγούστου, όπου όπως κατάγγειλαν οδηγοί ταξί, παρά το γεγονός ότι είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρχει περιφρούρηση από τη Δημοτική Αστυνομία, αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ένταση.

Μέλη του συλλόγου διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων Κ.Μαμουλάκη, ο οποίος από την πλευρά του ήρθε σ’ επαφή με τον πολιτικό προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας, και τελικά κατάφεραν να δώσουν λύση, εκτονώνοντας την ένταση που είχε δημιουργηθεί.

Η πλευρά των ιδιοκτητών ταξί, πάντως δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά της τονίζοντας με έμφαση ότι η δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει τον κλάδο με απαξίωση, και η χθεσινή μέρα ήταν άλλη μια απόδειξη. Όπως τονίζουν δεν είναι δυνατόν να δίδονται διαβεβαιώσεις την Παρασκευή για εντελώς συγκεκριμένα θέματα, και στην πράξη και μόλις τρεις μέρες μετά όλα να έχουν ξεχαστεί….

Ωστόσο αυτό το οποίο επανέρχεται στο προσκήνιο για άλλη μια φορά μετά τη νέα σύγκρουση των δύο πλευρών είναι ότι η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο δήμο και το σύλλογο των ταξί, για το επίμαχο θέμα της κυκλοφορίας των μίνι- μπας τροφοδοτεί σταθερά, όλο και μεγαλύτερες εντάσεις, οι οποίες πλέον είναι δύσκολο να κατασταλούν. Από τη μια πλευρά εμφανίζεται ο δήμος, που δια των αρμοδίων αντιδημάρχων δηλώνει επισήμως ότι δεν μπορεί να κάνει πίσω σε σχέση με τη δωρεάν μετακίνηση πολιτών στο ιστορικό κέντρο, με μίνι - μπας, και από την άλλη ο σύλλογος ιδιοκτητών ταξί αντιδρά εκρηκτικά, ξεκαθαρίζοντας ότι εάν ο σχεδιασμός αυτός «περπατήσει» μοιραία δημιουργείται μείζον ζήτημα για τον κλάδο τους που ζημιώνεται δραματικά, και μάλιστα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονική συγκυρία όπου κυριαρχεί μια γενικευμένη οικονομική κρίση. Η πλευρά των ταξί κατηγορεί το δήμο ότι δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, σε δύο κλάδους, τους οποίους οδηγεί σε μετωπική σύγκρουση.