Με 5 νέες πτήσεις σε δημοφιλείς προορισμούς και συγκεκριμένα τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, την Βαρκελώνη, την Βιέννη και την Βενετία ενισχύει το πτητικό της πρόγραμμα η Aegean Airlines το 2009.
Οι προορισμοί αυτοί έρχονται να συμπληρώσουν την πρόσφατη προσθήκη για Παρίσι με δύο καθημερινές πτήσεις, την τρίτη καθημερινή πτήση προς Λονδίνο καθώς και την πτήση προς Ντίσελντορφ από την Αθήνα.
Όλες οι πτήσεις των παραπάνω δρομολογίων θα εκτελούνται αποκλειστικά με τα ολοκαίνουργια AIRBUS A320/321, των οποίων ο αριθμός μέχρι τον Μάϊο του 2009 θα ανέλθει στα 21 αεροσκάφη, με 10 επιπλέον παραλαβές από τον Νοέμβριο του 2008 έως τον Μάϊο του 2009.
Με την προσθήκη των 5 νέων προορισμών το δίκτυο της AEGEAN θα καλύπτει 47 δρομολόγια στο εξωτερικό και στο εσωτερικό πραγματοποιώντας πάνω από 200 συνολικά πτήσεις ημερησίως το Καλοκαίρι του 2009, ξεπερνώντας έτσι τον μέγιστο αριθμό 150 πτήσεων την ημέρα που πραγματοποιούσε τον Χειμώνα του 2008. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα πτήσεων έχει σχεδιασθεί κατάλληλα ώστε οι συνδέσεις με τα 23 δρομολόγια της AEGEAN στο εσωτερικό της χώρας, να είναι εφικτές με μικρό χρόνο παραμονής στο αεροδρόμιο της Αθήνας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN κ. Δημήτρης Γερογιάννης τόνισε: «Με τις νέες πτήσεις μας σε 5 δημοφιλείς προορισμούς καλύπτουμε πλέον τις μεγάλες χώρες της Ευρώπης. Τον Μάϊο του 2008 ξεκινήσαμε πτήσεις προς το Λονδίνο, τον μεγαλύτερο προορισμό από Ελλάδα ενώ πριν λίγες ημέρες προσθέσαμε στο δίκτυό μας και το Παρίσι. Ευχαριστούμε πολύ το επιβατικό κοινό για την θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξε στις νέες μας αυτές προσπάθειες. Πιστεύουμε ότι με την επένδυσή μας στη προσπάθεια για συνεχή εξέλιξη των υπηρεσιών μας, το επιβατικό κοινό θα ανταποκριθεί εξίσου θετικά και στα νέα αυτά δρομολόγια».
Η AEGEAN συνεχίζει τις προσπάθειές της για την διασφάλιση δικαιωμάτων πτήσης για το καλοκαίρι του 2009 σε προορισμούς εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ελέγχονται από διακρατικές συμφωνίες όπως η Κωνσταντινούπολη, το Τελ Αβίβ, κ.ά.