Η Εθνική ομάδα μπάσκετ πρόσθεσε μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό της και κέρδισε με το ευρύ 80-59 την Ιταλία, ωστόσο οι τόνοι παραμένουν χαμηλοί.

Το γεγονός ότι αυτά τα παιχνίδια είναι φιλικά και γίνονται στο πλαίσιο της όσο το δυνατόν καλύτερης προετοιμασίας δεν παρασύρει τους διεθνείς μας σε υπέρμετρες εκδηλώσεις ενθουσιασμού.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Μιχάλη Κακιούζη:

«Παιχνίδι με παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι. Το ζητούμενο σε αυτά τα φιλικά δεν είναι οι νίκες, αλλά η διάρκεια. Δεν θέλουμε σκαμπανεβάσματα. Θέλουμε να έχουμε στάνταρ απόδοση.

Κι επειδή από τα λίγα στάνταρ πράγματα στο μπάσκετ είναι η άμυνα, θέλουμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο σε αυτό τον τομέα”.

Εντυπωσιασμένοι έμειναν οι Ιταλοί από την Εθνική μας ομάδα, την οποία δεν περίμεναν όσο δυνατή εμφανίστηκε.

Ο Κάρλο Ρεκαλκάτι μάλιστα την έχρισε κατ ουσίαν ως ένα εκ των φαβορί στο Ευρωμπάσκετ: «Για μένα πρώτο φαβορί παραμένει η Σερβία, παρά τις απουσίες της. Είμαι σίγουρος ότι δεν έχει δείξει το πραγματικό της πρόσωπο. Από εκεί και πέρα βάζω στο ίδιο επίπεδο την Ισπανία και τη Γερμανία, λόγω Γκασόλ και Νοβίτζκι αντίστοιχα, αλλά και την Ελλάδα, η οποία μάλιστα έχει περισσότερες λύσεις και οι περισσότεροι μπορούν να καλύψουν τη δύναμη που δίνουν οι αστέρες».

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Η ΙΣΠΑΝΙΑ

Δύο προπονήσεις, πρωί και απόγευμα έκανε χθες η Εθνική μας ομάδα στο Βαρέζε και σήμερα η αποστολή θα αναχωρήσει για το Κάδιξ μέσω Μαδρίτης.

Εκεί, αύριο στις 1.45 μ.μ. θα αντιμετωπίσει την Ισπανία του Πάου Γκασόλ στο δεύτερο από τα φιλικά που δίνει στη διάρκεια της μίνι περιοδείας της στη Νότια Ευρώπη.