Άρχισε χθες η καταβολή από τον ΕΛ.Γ.Α. αποζημιώσεων ύψους 3.481.209 Ευρώ , σε 1.777 παραγωγούς των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου, για ζημιές που προκλήθηκαν στην φυτική παραγωγή , από χαλάζι, κατά την περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2002 και αφορούν καταστροφές σε ανθοκομικά, ελιές, και λαχανικά .

Οι παραπάνω αποζημιώσεις καταβαλλονται μέσω ΑΤΕ και ΕΛΤΑ στους δικαιούχους παραγωγούς.

Επίσης από τις 13 Αυγούστου ξεκίνησε από τον ΕΛ.Γ.Α. η καταβολη αποζημιώσεων σε 45 παραγωγούς των νομών Ηρακλείου και Χανίων συνολικού ύψους 118.136 Ευρώ , για ζημιές που προκλήθηκαν στη φυτική παραγωγή , από παγετό ανεμοθύελλα και χαλάζι κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου του 2003 και αφορούν καταστροφές σε λαχανικά και ελιές . Οι παραπάνω αποζημιώσεις καταβάλλονται μέσω των τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων παραγωγών.

Από τις 18 Αυγούστου εξάλλου , θα καταβληθούν σε 397 κτηνοτρόφους από όλη την χώρα , αποζημιώσεις ύψους 259.931 Ευρώ , που αφορούν απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο , κατά την περίοδο Απριλίου - Μαίου του 2003 . Οι παραπάνω αποζημιώσεις θα καταβάλλονται μέσω των τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων κτηνοτρόφων.