Με τον πιο οδυνηρό τρόπο ηττήθηκαν χθες στο Παγκρήτιο, Εργοτέλης και... ποδόσφαιρο.

Ο Θρασύβουλος με “παλαιοληθικές” τακτικές και αντιποδόσφαιρο από το πρώτο 10λεπτο (!) όχι μόνο “τιμωρήθηκε” αλλά στο τέλος δικαιώθηκε και μάλιστα με αυτογκόλ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων!!

Αυτά που έγιναν χθες στο Παγκρήτιο δεν θα μπορούσε να τα σκεφτεί ούτε ο Χίτσκοκ. Απίστευτη πλοκή, δραματική εξέλιξη και εν αφθονία όλα εκείνα που κάνουν το ποδόσφαιρο γοητευτικό. Ακόμα και το αντιποδόσφαιρο. Και μέσα σʼ όλα αυτά υπάρχει και ο μεγάλος χαμένος που, πέρα από το άθλημα, ήταν ο Εργοτέλης.

Οι “κιτρινόμαυροι” αφού “σπατάλησαν” περίπου μία ώρα αγώνα και βλέποντας ότι το 0-1 δεν άλλαζε πάτησαν... γκάζι αλλά μάλλον είχαν “μαλώσει” με την τύχη.

Μέσα σε μισή ώρα είχαν ένα χαμένο πέναλτι, ένα δοκάρι, 3-4 κλασικές ευκαιρίες και ένα γκολ στο 90ʼ αλλά τελικά ηττήθηκαν με αυτογκόλ στο 95ʼ.

Απίστευτο κι όμως... ποδοσφαιρικό.



Το ματς



Φανερά επηρεασμένος από τις πολλές απουσίες, κυρίως των Γραμμόζη-Τζούνιορ (απουσίαζαν και οι Κορδονούρης-Χίμπλιγκερ-Κεφαλούκος) παρουσιάστηκε στο πρώτο ημίχρονο ο Εργοτέλης. Ταυτόχρονα ο Πλάσνεγκερ, λόγω του τραυματισμού, δεν... πατούσε καλά στο γήπεδο κι έτσι οι γηπεδούχοι δεν είχαν τρόπους για να επιτεθούν.

Οι μέσοι είχαν εγκλωβιστεί, οι πλάγιοι μπακ δε ήταν σε καλή μέρα και ό,τι γινόταν επιθετικά ξεκινούσε από τον Μπουντιμίρ που έβγαινε εκτός περιοχής και προσπαθούσε να μοιράσει τη μπάλα. Ο Νίκος Καραγεωργίου με τα τόσα προβλήματα επέλεξε ξανά το 4-3-3 αλλά με πολύ επιθετικές βλέψεις καθώς οι δύο από τους τρεις μέσους, οι Ροτζέριο και Ρομάνο είναι κυρίως δημιουργικοί παίκτες. Παρʼ όλα αυτά δεν μπορούσαν να οργανώσουν το παιχνίδι του Εργοτέλη γιατί ο αντίπαλος είχε “γεμίσει” το κέντρο του και φρόντιζε διαρκώς να “σπάει” τον ρυθμό με σκόπιμες καθυστερήσεις από το πρώτο 10λεπτο. Ο Θρασύβουλος με 4-4-1-1 και τον Ουέλιγκτον πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Κόζλεϊ έψαχνε αρχικά το μηδέν πίσω και το γκολ μπροστά, στόχος που επετεύχθη στον απόλυτο βαθμό στο πρώτο ημίχρονο. Στο 33ʼ ο Ουέλιγκτον άνοιξε το σκορ εκμεταλλευόμενος την “αδυναμία” που έδειχνε ο Εργοτέλης από δεξιά, λόγω της... ανεπάρκειας του Πλάσνεγκερ και την “ταραχή” που υπήρχε στο κέντρο της άμυνας. Μάλιστα δύο λεπτά αργότερα θα μπορούσε να γίνει το 0-2, με παρόμοιο τρόπο και να τελείωναν τα πάντα. Γενικά ήταν ένα μέτριο ημίχρονο με τον Εργοτέλη να παρουσιάζεται εγκλωβισμένος και τον Θρασύβουλο να κάνει το παιχνίδι του και να του... βγαίνει.

Στο βʼ ημίχρονο το γήπεδο έγινε... κατηφορικό. Κυρίως μετά το 60ʼ όταν ουσιαστικά ο Εργοτέλης έπαιξε 3-3-4 με την είσοδο του Βακουφτσή. Ο Εργοτέλης πίεσε αφόρητα, κέρδισε πέναλτι που ο Ρομάνο έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, είχε νέο δοκάρι με τον Μπουντιμίρ στο 80ʼ και έχανε συνεχώς ευκαιρίες. Τελικά ισοφάρισε στο 90ʼ με τον Ορφανό και στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων είχε δύο καταπληκτικές στιγμές για το 2-1. Και τελικά στο 95ʼ με αυτογκόλ του Γιαλούση έγινε το 1-2. Απίστευτα πράγματα. Έτσι ο Εργοτέλης γνώρισε την πιο άδικη ήττα που έχει υποστεί ομάδα τα τελευταία χρόνια και μαζί απώλεσε την ευκαιρία να πλησιάσει στον ένα βαθμό την δεύτερη θέση. Από τον χθεσινό Εργοτέλη οι Ορφανός-Μαουρίτσιο και ο Κοιλιάρας όσο έπαιξε ήταν οι καλύτεροι, ενώ από τον Θρασύβουλο κορυφαίος ήταν ο πορτιέρο Κωστάκης.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Δασκαλάκης, Μαουρίτσιο, Ορφανός, Γελαδάρης (80ʼ Φραγκουλάκης), Πλάσνεγκερ, Κουτσιανικούλης (77ʼ Κοιλιάρας), Ροτζέριο (62ʼ Βακουφτσής), Γιαλούσης, Ρομάνο, Ογκουνσότο, Μπουντιμίρ.

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Κωστάκης, Κατσίκης, Τσιώλης, Βασιλείου, Σωτήρχος, Βεντούρα, Μίχος, Ουέλιγκτον (76ʼ Άλβες), Κόζλεϊ (59ʼ Καραμαλικης), Ρόκας (72ʼ Μαυρογενίδης), Λιαπάκης.