Το γεγονός ότι το πρωτάθλημα της Γʼ Εθνικής είναι ένας “μαραθώνιος” δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει ούτε φυσικά υπάρχει άλλο... μονοπάτι πιο κοντινό, για να φτάσει νωρίτερα στον τερματισμό.

Η μόνη διαφοροποίηση που μπορεί να αλλάξει κάπως το σκηνικό είναι η σειρά των αγώνων και η δυναμική των αντιπάλων που υπό προϋποθέσεις μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει τον βαθμό δυσκολίας. Όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα των αγώνων του ΠΟΑ. Οι Ατσαλενιώτες είναι αλήθεια ότι είχαν ένα βατό ξεκίνημα με δύο συνεχόμενα εντός έδρας ματς στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, όμως πλέον καλούνται να πέσουν στα... βαθιά και φυσικά να... επιπλεύσουν. Η νίκη επί της Κερατέας και οι δύο ισοπαλίες σε Κόρινθο και Χαϊδάρι δείχνουν ότι οι Ατσαλενιώτες αντέχουν στα δύσκολα, αρκεί να το δείξουν και τώρα που ξεκινάει ο “Γολγοθάς”.

Το πρώτο “σκαλοπάτι είναι το Κυριακάτικο ντέρμπι με τον Αστέρα Ρεθύμνου στο Ατσαλένιο και ακολουθεί το δεύτερο τοπικό ντέρμπι με την Χερσόνησο στα Μάλια. Έπειτα υπάρχει η εκτός έδρας δοκιμασία, δεύτερη σερί, στην Αγία Παρασκευή και η... ζωή συνεχίζεται. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα των αγώνων γίνεται εξίσου δύσκολο προς το τέλος του πρώτου γύρου, μέσα στις γιορτές όπου ο ΠΟΑ θα αντιμετωπίσει τα τρια από τα φαβορί για τον τίτλο, δηλαδή Φωστήρα, Ρόδο και Παναχαϊκή με τα δύο πρώτα μάλιστα να είναι εκτός έδρας.

Πρόγραμμα “βουνό” λοιπόν για τον ΠΟΑ που όπως προαναφέραμε δεν δείχνει να “τρομάζει”. “Η φιλοσοφία μας είναι να αντιμετωπίζουμε όλα τα ματς με τον ίδιο τρόπο. Ο “Γολγοθάς” αφορά μόνο τον αριθμό των αγώνων και όχι αν είναι ντέρμπι ή ματς δύσκολο εκτός έδρας”, τονίζει στην “Π” για το θέμα ο Γιάννης Ταουσιάνης και συμπληρώνει: “Ζητάω από τα παιδιά να αντιμετωπίζουν όλα τα παιχνίδια με την ίδια φιλοσοφία. Αν είσαι καλός μπορείς να πάρεις αποτέλεσμα σʼ ένα δύσκολο παιχνίδι, αν όχι μπορείς να χάσεις βαθμούς από ένα θεωρητικά εύκολο ματς. Ξέρουμε σε κάθε παιχνίδι τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν και όπως έχουμε δείξει μέχρι τώρα ανταποκρινόμαστε καλά”.



Επιστροφή Χασομέρη



Από αγωνιστικής πλευράς και ενόψει του Κυριακάτικο ντέρμπι με τον Αστέρα Ρ. στο Ατσαλένιο, η οριστικοποίηση της επιστροφής του Χασομέρη στην 11άδα χαροποίησε τους πάντες στο προσφυγικό προάστιο.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής προπονείται κανονικά και απʼ ό,τι φαίνεται θα τεθεί στην διάθεση του Ταουσιάνη.

Αντίθετα ο Σουτζής δεν προπονήθηκε ούτε χθες με αποτέλεσμα να “σβήσουν” οι λιγοστές ελπίδες που υπήρχαν για να προλάβει το ντέρμπι. “Νοκ άουτ όπως είναι γνωστό έχουν τεθεί ο τιμωρημένος Διγενής και οι στρατευμένοι Γεωργόπουλος, Γκιάτας, Καστελιανάκης.