Το χρυσό βραβείο του διαγωνισμού που οργανώνει κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Περιφερειακών Αεροπορικών Εταιρειών για την αεροπορική εταιρεία της χρονιάς 2008-2009 πήρε φέτος η Aegean Airlines . Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 200 εταιρείες.

Το “ERA Airline of the Year Award” επιβραβεύει την ποιότητα των καλύτερων Ευρωπαϊκών Περιφερειακών Αεροπορικών Εταιρειών λαμβάνοντας υπόψη ένα πολύ ευρύ φάσμα κριτηρίων, τα οποία περιγράφουν με λεπτομέρεια όλες τις δραστηριότητες μίας αεροπορικής εταιρείας. Το βραβείο του ERA αντιπροσωπεύει την πιο σημαντική αναγνώριση στον Ευρωπαϊκό Περιφερειακό χώρο των αερομεταφορών και η AEGEAN λαμβάνει το χρυσό βραβείο δεύτερη φορά.

Η απονομή έγινε στο Manchester κατά την διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ERA.

Ο πρόεδρος της AEGEAN AIRLINES, κ. Θεόδωρος Βασιλάκης δήλωσε: “Είμαστε περήφανοι που αναγνωρίζεται το έργο της AEGEAN άλλη μία φορά από τον ERA.

Αυτή η πολύ τιμητική και συνάμα τόσο σημαντική αναγνώριση δείχνει την επιμονή και την συνέπεια της AEGEAN στην ποιοτική προσφορά υπηρεσιών. Παράλληλα μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε το μέλλον ακόμη πιο δυνατά. Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η AEGEAN θα συνεχίσει την επενδυτική της πολιτική με σκοπό την ενδυνάμωση της παρουσίας της στο διεθνές δίκτυο αλλά και την προσφορά ποιοτικών και πρωτοποριακών υπηρεσιών στους επιβάτες της.”

Η απόφαση βασίστηκε σε ένα ευρύ φάσμα κριτηρίων, όπως οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές της AEGEAN, η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και η ικανοποίηση του επιβατικού κοινού, η πληρότητα και η ακρίβεια των πτήσεών της, η διάρθρωση του στόλου και η ανάπτυξη του δικτύου της, η εμπορική καινοτομία και η εταιρική στρατηγική καθώς και η χρηματοοικονομική της ανάπτυξη.

Ο ΕRΑ έχει 200 εταιρείες-μέλη και είναι το μόνο σώμα που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Περιφερειακής Αεροπορικής Βιομηχανίας στην Ευρώπη. Ανάμεσα στα μέλη της είναι 60 αεροπορικές εταιρείες που πετούν σε 390 Ευρωπαϊκές πόλεις σε 55 χώρες με στόλο 1.100 αεροσκαφών.