Της Αννας Κωνσταντουλάκη

Μια νέα σελίδα ανοίγει για το Βενιζέλειο, αφού μετά από προσπάθειες και υποσχέσεις πολλών ετών, αρχίζει η λειτουργία των νέων σύγχρονων χειρουργείων του νοσοκομείου.

Για την προετοιμασία των νέων αιθουσών και την μεταφορά του εξοπλισμού, από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά, ενώ θα γίνει περιστολή του 50%, των τακτικών χειρουργείων.

Η κατασκευή των χειρουργείων, άρχισε στα τέλη του 2006. Το έργο είχε προϋπολογισμό 6,2 εκατομμύρια ευρώ και την υλοποίησή του ανέλαβε η εταιρεία “P and C. Development”. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας.

Στον δεύτερο όροφο της επέκτασης του Βενιζελείου, δημιουργήθηκαν 8 χειρουργικές αίθουσες που καλύπτουν συνολική έκταση 1000τ.μ. Οι αίθουσες όπου λειτουργούν σήμερα τα παλαιά χειρουργεία θα μετατραπούν σε χώρο κεντρικής αποστείρωσης.

“Το έργο των νέων χειρουργείων είναι πολύ σημαντικό για το νοσοκομείο και σίγουρα πρέπει να αναγνωρίσουμε την συμβολή του Νικήτα Κακλαμάνη”, είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Γρηγόρης Πασπάτης, ο οποίος σημείωσε ότι σύντομα οι επεμβάσεις θα γίνονται σε ένα άνετο, σύγχρονο και πολιτισμένο χώρο.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε, χωρίς το απαιτούμενο νοσηλευτικό προσωπικό δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και οι 8 χειρουργικές αίθουσες.