Το πιο σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε χθες το βράδυ στον κόμβο Σκαλανίου όπου συγκρούστηκαν δύο οχήματα. Συνολικά τραυματίστηκαν έξι άτομα, εκ των οποίων το ένα σοβαρά.

Ο τραυματίας παρελήφθη από κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο


Ανάσα δεν προλάβαιναν να πάρουν χθες οι αστυνομικοί λόγω των απανωτών τροχαίων ατυχημάτων που προκλήθηκαν από τις 5 το απόγευμα έως και αργά χθες το βράδυ. Οι κλήσεις στο κέντρο Άμεσης Δράσης για βοήθεια έπεφταν «βροχή».

Η δυνατή και συνεχής νεροποντή είχε ως συνέπεια αρκετοί οδηγοί να χάσουν τον έλεγχο του τιμονιού λόγω ελλιπούς ορατότητας και ολισθηρότητας και να συγκρουστούν με διερχόμενα οχήματα. Είναι ενδεικτικό ότι για την αντιμετώπιση της κατάστασης χρειάστηκε να «επιστρατευτούν» αστυνομικοί και από άλλες υπηρεσίες, ενώ η νυκτερινή βάρδια στην Τροχαία Ηρακλείου κλήθηκε να πιάσει δουλειά νωρίτερα.

Το πιο σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε χθες το βράδυ στον κόμβο Σκαλανίου όπου συγκρούστηκαν δύο οχήματα. Συνολικά τραυματίστηκαν έξι άτομα, εκ των οποίων το ένα σοβαρά. Ο τραυματίας παρελήφθη από κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Τροχαία με τραυματισμούς σημειώθηκαν επίσης στον κόμβο του αερολιμένα Ηρακλείου, στην εθνική οδό, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας αλλά και στις στροφές του Φόδελε.

Στην τελευταία μάλιστα περίπτωση οι αστυνομικοί λαχτάρισαν καθώς διερχόμενα οχήματα «πατίναραν» πάνω στα δύο οχήματα που είχαν συγκρουστεί με αποτέλεσμα η κατάσταση να καταστεί άκρως επικίνδυνη ακόμα και για θύματα. Στο σημείο έσπευσαν και άλλες αστυνομικές δυνάμεις αλλά και πυροσβεστικό όχημα για πλύση του οδοστρώματος εξαιτίας των λαδιών που είχαν πέσει στο οδόστρωμα.

Παρ’ όλα αυτά, δύο ώρες αργότερα στο ίδιο σημείο έγιναν δύο ακόμα εκτροπές οχημάτων.

Αρκετά επίσης ήταν τα τροχαία με υλικές ζημιές τόσο εντός της πόλης όσο και εκτός.

Κάθε 10-20 λεπτά γινόταν και νέα αναφορά για πρόκληση ενός ακόμα τροχαίου.

Την ίδια ώρα νευρική κρίση κόντεψαν να πάθουν οι οδηγοί που κινούνταν χθες το απόγευμα στη λεωφόρο Κνωσού. Λόγω εργασιών της ΔΕΗ, οι φωτεινοί σηματοδότες δεν λειτουργούσαν και σε συνδυασμό με τη δυνατή βροχόπτωση, οι ουρές των οχημάτων ήταν ατελείωτες.