Σήμερα αποφασίζουν οι δικηγόροι του Ηρακλείου για την κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου για το θέμα του Εφετείου. Η πρόταση θα τεθεί στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 6 το απόγευμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση αυτή-αν και από κάποιους θεωρείται …τολμηρή - θα υπερψηφιστεί λόγω της σοβαρότητας του αγώνα τους που κορυφώνεται την τρέχουσα περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Μάιο η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου προχωρά βήμα-βήμα στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της.

Αρχικώς αποφασίστηκε η αποχή απ’ όλα τα δικαστήρια των Χανίων. Καθ’ όλη τη διάρκεια επίσης του καλοκαιριού πρόεδρος και μέλη της διοίκησης επισκέφθηκαν τους δήμους του νομού προκειμένου να ενημερώσουν τα αντίστοιχα Δημοτικά Συμβούλια για το δίκαιο του αιτήματος τους.

Πρόσφατα οι βουλευτές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο υπέγραψαν κείμενο στο οποίο δηλώνουν ότι θα παραιτηθούν από το αξίωμα τους αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα δημιουργίας δεύτερης Εφετειακής έδρας στην Κρήτη.

Επίσης τις ημέρες αυτές βρίσκεται σε εξέλιξη τηλεοπτική καμπάνια του δικηγορικού συλλόγου Ηρακλείου για το Εφετείο, ενώ σε όλους τους δρόμους της πόλης έχουν αναρτηθεί αφίσες για το επίμαχο θέμα. Ακόμα προχθές ανακοινώθηκε ότι οι διοικήσεις των Δικηγορικών Συλλόγων Ηρακλείου και Λασιθίου προσφεύγουν στα διεθνή δικαιοδοτικά όργανα.

Το επόμενο βήμα είναι η κατάληψη του δικαστικού μεγάρου και ενδεχομένως η αποχή διαρκείας, ενώ εκκρεμεί συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.