Όλες οι ομάδες, κυρίως αυτές που αγωνίζονται στην έδρα τους θέλουν να ξεκινήσουν με το... δεξί το νέο πρωτάθλημα.

Από τον κανόνα αυτό δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός ο ΠΟΑ που υποδέχεται αύριο στις 5μ.μ. το Αιγάλεω στην πρεμιέρα της Γʼ Εθνικής. Η νίκη είναι απαραίτητη κυρίως για ψυχολογικούς λόγους και αύξηση του ενθουσιασμού, ενώ για τους Ατσαλενιώτες το κίνητρο έχει και προεκτάσεις καθώς παίζουν στο γήπεδο τους και την δεύτερη αγωνιστική οπότε οι προϋποθέσεις για ένα καλό ξεκίνημα υπάρχουν και είναι αρκετές. Εξάλλου φέτος ο ΠΟΑ θα πρέπει με το “καλημέρα” να ξεκινήσει την συλλογή των βαθμών έτσι ώστε να μην φτάσει, όπως πέρυσι, να αγωνιά μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Από την φετινή ομάδα μπορεί να απουσιάζουν οι “παλιοσειρές” Αργέντης και Καινουργιάκης, όμως το ρόστερ, με τις κινήσεις που έγιναν, παραμένει ισχυρό και αυτό θα πρέπει να μεταφραστεί και σε βαθμούς. Από αγωνιστικής πλευράς ο Γιάννης Ταουσιάνης θα κάνει και σήμερα προπόνηση, ενώ σίγουρα στο “απουσιολόγιο” βρίσκονται οι στρατευμένοι Γκιάτας και Γεωργόπουλος.



Οι αγώνες της πρεμιέρας



Την πρώτη αγωνιστική στην Γʼ Εθνική θα γίνουν τα παρακάτω παιχνίδια:

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΥΡΙΟ 4 μ.μ.

Αιολικός-Αστέρας Ρ.: Σιδερής, Τσακιρέλης, Χαντζόπουλος, 4ος: Ιωσηφίδης (Αθηνών).

ΑΥΡΙΟ 5 μ.μ.

ΠΟΑ-Αιγάλεω: Βρακάς, Φεργάδη (Εύβοιας), Μαρινάκης (Πειραιά), 4ος: Μπινιχάκης Ι. (Λασιθίου).

Βύζας-Χερσόνησος: Τίκας, Αργυρόπουλος, Βαφειάδης, (Καρδίτσας), 4ος Ρατσιάτος (Αργολίδας).

Κορωπί-Αγία Παρασκευή

Αίας Σαλ.-Παναχαϊκή

Ηλιούπολη-Ρόδος

Παναργειακός-Κόρινθος

Χαϊδάρι-Άγ. Δημήτριος

Φωστήρας- Κεραυνός Κ.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΣΗΜΕΡΑ 5 μ.μ.

Δόξα Δρ.-Ζάκυνθος

Εθνικός Κ.-Πυρσός

Φωκικός-Μακεδονικός

Εθνικός Φ.-Αναγ. Άρτας

ΑΥΡΙΟ 5 μ.μ.

Αναγέννηση Γ.- Νίκη Β.

Θερμαϊκός-ΠΑΟΝΕ

ΠΑΣ Πρέβεζα - Εορδαϊκός

Λαμία-Παναιτωλικός

Αναγέννηση Σ.-Θράκη

Χαιρετισμός του προέδρου της Ένωσης



Εν όψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου, ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Βʼ & Γʼ Εθνικής Κατηγορίας Σπύρος Καλογιάννης έκανε χθες την παρακάτω δήλωση: "Διοικητικοί παράγοντες των ομάδων Βʼ& Γʼ Εθνικής Kατηγορίας, ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι. Η νέα ποδοσφαιρική περίοδος 2008-2009 αρχίζει. Εύχομαι μία εξαίρετη ποδοσφαιρική χρονιά σε όλους, μία χρονιά που θα δείξει μία διαφορετική εικόνα, που θα ελκύει το φίλαθλο, όχι μόνο από το όμορφο θέαμα αλλά και από το “ευ αγωνίζεσθαι”, χωρίς βία στα γήπεδα, χωρίς συγκρουσιακές συμπεριφορές. Όλοι θα πρέπει να θυμούνται ότι το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι και ότι οι αντίπαλοι στο γήπεδο είναι αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά και βέβαια οι αγώνες πρέπει να διεξάγονται σε πλαίσια αθλητικά, με συμπεριφορές τέτοιες που να προσελκύουν τον μέσο θεατή και όχι να τον απομακρύνουν. Εύχομαι οι διαιτησίες να είναι άψογες και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι διαιτητές αποφασίζουν σε ελάχιστο χρόνο. Η χρονιά αυτή ας σηματοδοτήσει ένα μεγάλο βήμα προς την πρόοδο του ποδοσφαίρου και την αναβάθμιση του. Φίλαθλοι, διοικητικοί παράγοντες και αθλητές να θυμάστε ότι κάθε ομάδα είναι και μία ιστορία, σεβαστείτε την. Υγεία σε όλους και κάθε επιτυχία στις προσπάθειες και τους στόχους μας".