Αυτοτελής σε ποσοστό 100% είναι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αρχανών όπως επισημαίνουν τα μέλη της διοίκησής του σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οσον αφορά στη συνεργασία μ’ ενα συγκεκριμένο ιδιώτη, αναφέρεται ότι α)δεν έχει ενοικιαστεί τίποτα ούτε στο οινοποιείο αλλά ούτε και στον Κάμπο β) δεν έχει ξεπουλήσει τίποτα γ) κρατάμε την αυτοτέλειά του εκατό τοις εκατό. Εχει υπογραφεί ένα συμφωνητικό συνεργασίας εμπορικής, το οποίο έχει εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση του Συν/σμού αλλά και από τους φορείς των Αρχανών χωρίς καμία αντίθετη άποψη γι’ αυτό. Και το συμφωνητικό αυτό υπάρχει και στο Συν/σμό και στην Εφορία και στην ΑΤΕ.

Ετσι εξασφαλίζει τους παραγωγούς μέλη του και όχι μόνο και μπορεί να βλέπει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Ηδη ως Συν/σμός έχουμε παραλάβει 7000 τόνους σταφύλια και έχουμε φορτώσει 2 φορές 1200 τόνους γλεύκους.

Αν αυτό έχει πειράξει κάποιους που θέλουν το Συν/σμό επιχείρηση κλειστή για να μπορούν ευκολότερα να κινούνται, δεν θα τους κάνουμε το χατίρι.

Τέλος, κάθε επιχείρηση έχει τα εσωτερικά της μικροπροβλήματα, τα οποία δεν καταλαβαίνουμε γιατί για το Συν/σμό Αρχανών πρέπει να βγαίνουν στον Τύπο. Μια παραίτηση άλλωστε ή μια απόλυση είναι νομιζουμε καθημερινές πρακτικές που υπάρχουν σε όλες τις επιχειρήσεις.

Οσον αφορά την πώληση του ακινήτου έχουν εισπραχθεί 700 χιλ. ευρώ τα οποία έχουν πάει στην ΑΤΕ. Περιμένουμε ακόμα σύντομα ένα ποσό 500 χιλ. ευρώ και τα υπόλοιπα το Φεβρουάριο του 2009.