Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε Δήμο Νέας Αλικαρνασσού και Σύνδεσμο Επιχειρήσεων αναφορικά με το πολύκροτο θέμα τοποθέτησης μπαρών στην ΒΙΠΕΗ.

Ο ΣΕΒΠΗ, αν και ανέστειλε χθες λόγω κωλύματος, την μήνυση που προβλέπεται άμεσα να καταθέσει από κοινού με την ΕΤΒΑ εναντίον του Δήμου, απάντησε στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής με ένα ιδιαίτερα σκληρό κείμενο στο οποίο κατηγορεί ευθέως, τον δήμαρχο Νέας Αλικαρνασσού.

“Νέα ήθη φαίνεται ότι «διδάσκει» ο δήμαρχος της Νέας Αλικαρνασσού” είναι η εναρκτήρια φράση του κειμένου, το οποίο συνεχίζει ως εξής:

“Όταν έχει πρόβλημα με κάποιους στέλνει τα πρωτοπαλίκαρα του και του σπάνε τις πόρτες!!

Έχοντας και το απαραίτητο φόντο από «αγανακτισμένους» πολίτες εμπλέκοντας ακόμη και «τη χούντα»…Ο λαϊκισμός στο μεγαλείο του!!”

Στη συνέχεια του κειμένου αναφέρεται:

“Η επιχειρηματική κοινότητα δεν θα ακολουθήσει το Δήμαρχο στον ολισθηρό δρόμο που επέλεξε! Εμπιστευόμαστε την δικαιοσύνη και θα απευθυνθούμε σ’ αυτήν αμέσως! Ένα είναι σίγουρο, ο Δήμαρχος θα χάσει το συγκεκριμένο θέμα γιατί είναι «καραμπινάτη» περίπτωση «απαλλοτρίωσης» και ιδιωτικού χώρου!! Η ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου δεν είναι η «παχιά» και «χαζή» αγελάδα που νομίζει ο συγκεκριμένος Δήμαρχος”.

Κανένα σχόλιο στο “κείμενο αθλιοτήτων”, όπως το χαρακτήρισε, δεν θέλησε να κάνει ο δήμαρχος Νέας Αλικαρνασσού από την πλευρά του.

“Αν αυτοί που διεκδικούν το αυτονόητο είναι μπράβοι, αυτοί που υπερασπίζονται το αντίθετο τι είναι; Νονοί;” θέλησε να προσθέσει ο κ. Σισαμάκης υπογραμμίζοντας πως ο κεντρικός δρόμος στη Βιομηχανική Περιοχή θα παραμείνει ανοιχτός “κι όποιος θελήσει να τον κλείσει θα αντιμετωπίσει το νόμο”.



ΠΑΜΕ

Την αντίθεση του στην εφαρμογή του μέτρου ελεγχόμενης εισόδου στην ΒΙΠΕ εξέφρασε χθες και το ΠΑΜΕ με γραπτή ανακοίνωση του, στην οποία υποστηρίζεται πως το κλείσιμο της Βιομηχανικής Περιοχής σχετίζεται με το “φίμωμα” της συνδικαλιστικής δράσης.

Το ΠΑΜΕ παράλληλα δηλώνει πως “θα γίνει ο εφιάλτης” των επιχειρηματιών και καλεί όλους τους εργαζομένους “να συσπειρωθούν και να παλέψουν για τις ελευθερίες τους στους χώρους δουλειάς”.



Τα νόμιμα

“Μονάχα τα νόμιμα” δηλώνουν στην “Π” πως επιδιώκουν, τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, το θέμα για το αν ο Δήμος έχει λάβει τα χρήματα από τις απαλλοτριώσεις της περιοχής ή όχι, δεν αφορά τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων, αλλά το Δήμο Νέας Αλικαρνασσού.

“Εμείς είμαστε υπέρ του να λάβει ο Δήμος τα χρήματα από τις απαλλοτριώσεις αν δεν τα έχει λάβει” δηλώνουν χαρακτηριστικά για να προσθέσουν: “Δεν μπορεί όμως να κατηγορεί εμάς επειδή επικαλούμαστε μια νόμιμη απόφαση που έχει καταγραφεί στο Υποθηκοφυλακείου Ηρακλείου κι έχει περάσει σε ΦΕΚ. Αφού ο Δήμος υποστηρίζει πως η οδός Α’ είναι δημοτικός δρόμος, δεν θα έπρεπε εδώ και τριάντα χρόνια να έχει δώσει λύσεις και αναφορικά με το καθεστώς που τη διέπει, αλλά και αναφορικά με τις αποζημιώσεις από απαλλοτριώσεις;”.

Όπως επισημαίνουν στη συνέχεια μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων, ο Δήμος εφαρμόζει μια διγλωσσία αναφορικά με την οδό Α’, τονίζοντας πως, “από τη μία πλευρά ο δήμος διατρανώνει πως ο δρόμος είναι δημοτικός, ενώ από την άλλη αφήνει την συντήρηση του αποκλειστικά στη Βιομηχανική Περιοχή”.

“Αφού ο δήμαρχος υποστηρίζει πώς η οδός Α’ ονομάζεται Μαυσώλου κι είναι δημοτικός δρόμος, για ποιο λόγο δεν έχει αναλάβει ουδέποτε την συντήρηση, την ηλεκτροδότηση ή τον καθαρισμό της;” αναρωτιούνται τα μέλη του ΣΕΒΠΗ.



Εξελίξεις

Ραγδαίες προβλέπεται να είναι οι εξελίξεις στο ζήτημα της Βιομηχανικής Περιοχής, σύμφωνα με πληροφορίες. Με βάση την ενημέρωση της “Π”, οι επιχειρήσεις ετοιμάζουν δυναμική αντεπίθεση απέναντι στις ενέργειες του Δήμου, η οποία ωστόσο δεν θα μπαίνει στη λογική της διαμάχης. Ήδη οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων έχουν ξεκινήσει την οργάνωση ενός “σχεδίου δράσης” και βρίσκονται στη φάση συγκέντρωσης στοιχείων που, όπως τονίζουν, είναι ικανά να αλλάξουν τα δεδομένα και να δώσουν άλλες διαστάσεις στο ζήτημα. Στην προκειμένη φάση ωστόσο, προσανατολίζονται στην άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος τους, προτού προχωρήσουν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.