Καλύτερης τύχης άξιζε χθες ο ΠΟΑ στην Σαλαμίνα όπου γνώρισε την ήττα με 3-1 από τον τοπικό Αίαντα.

Οι Ατσαλενιώτες παρουσιάστηκαν πολύ καλύτεροι συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στο Κορωπί, προσπάθησαν αρκετά, είχαν αγωνιστική πειθαρχία και διάθεση αλλά προδόθηκαν από την ατυχία τους. Και αυτό γιατί αν και προηγήθηκαν στο 17ʼ με τον Πολεμαρχάκη δέχθηκαν την ισοφάριση σχετικά γρήγορα (στο 32ʼ) και μάλιστα με αντικανονικό τρόπο (οφσάιντ). Παρʼ όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί εκ νέου, όμως το δοκάρι στο 49ʼ απέτρεψε το 1-2, ενώ στο 84ʼ ο Συσκάκης έχασε μία καταπληκτική ευκαιρία για να κάνει το 2-2 και να πάρει ο ΠΟΑ έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Αντʼ αυτού στις καθυστερήσεις έγινε το 3-1 και η πίκρα αυξήθηκε.

Το ματς

Σʼ ένα ακόμα παιχνίδι οι Ατσαλενιώτες παρουσιάστηκαν με αρκετές αλλαγές στην 11άδα τους τόσο λόγω απουσιών (Αργέντης, Χατζηανδρέου, Σουτζής) όσο και λόγω τακτικής.

Έτσι στον πάγκο έμειναν οι Γκιάτας-Ορφανουδάκης καθώς προτιμήθηκαν οι Πολεμαρχάκης, Μακράκης, ενώ οι υπόλοιποι εννέα του αρχικού σχήματος ήταν οι Συνάνης, Διγενής, Μαρρής, Λεκάκης, Καινουργιάκης, Χαλκιαδάκης, Παπαδημητρίου, Μπενίτες και Συσκάκης. Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον ΠΟΑ καθώς στο 17ʼ από φάουλ του Καινουργιάκη ο Πολεμαρχάκης με κεφαλιά έκανε το 0-1. Τα χαμόγελα μειώθηκαν αισθητά στο 32ʼ όταν ο Ραπτόπουλος από καθαρή θέση οφσάιντ τροφοδότησε τον Ρόμαντσουκ κι αυτός από κοντά δεν είχε πρόβλημα να ισοφαρίσει (1-1). Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΟΑ “άγγιξε” το 1-2 όμως η θεά τύχη είχε άλλη γνώμη. Από φάουλ του Καινουργιάκη, ο Συσκάκης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε σε αντίπαλο και προσέκρουσε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Και φτάνουμε στο 69ʼ όταν ο Ορτάδο με γυριστό σουτ άφησε “άγαλμα” τον Συνάνη και το 2-1 ήταν γεγονός.

Οι Ατσαλενιώτες δεν το έβαλαν κάτω, βγήκαν στην επίθεση όμως στο 84ʼ ο Συσκάκης σʼ ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ νικήθηκε από τον Βουτσινά. Το 2-2 δεν έγινε ποτέ και έτσι στο 94ʼ, ενώ όλοι σχεδόν οι φιλοξενούμενοι ήταν στην επίθεση για την ισοφάριση, ο Ρόμαντσουκ έδωσε στον Ραπτόπουλο που διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Καλύτεροι των νικητών οι Ρόμαντσουκ και Σκαλίδης ενώ από τον ΠΟΑ ξεχώρισαν οι αμυντικοί και ο Καινουργιάκης χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι.

Ο διαιτητής Κούλης από την Ηλεία έβλεπε με πολλή “συμπάθεια” τους γηπεδούχους, ενώ ο πρώτος βοηθός Στερνιάτης, του ίδιου Συνδέσμου, χρεώνεται την μη υπόδειξη οφσάιντ στο πρώτο γκολ του Αίαντα, παράβαση που παραδέχθηκαν ακόμα και οι γηπεδούχοι.

Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Πολεμαρχάκης, Λεκάκης, Μακράκης, Συνάνης, Ορτάδο, Κοκλιώτης, Καραπλάκας και Σκαλίδης.

ΑΙΑΣ: Βουτσινάς, Ρόμαντσουκ, Καραπλάκας, Κοκολάκης, Ζαχαράτος, Αποστολάτος, Σκαλίδης (80ʼ Μαγέφτσκι), Χουζούρης, Κοκλιώτης, Ορτάδο, Καρτσίλας (54ʼ Ραπτόπουλος).

ΠΟΑ: Συνάνης, Διγενής, Πολεμαρχάκης, Μαρρής, Λεκάκης, Μακράκης (74ʼ Πετράκης), Καινουργιάκης, Παπαδημητρίου (65ʼ Ορφανουδάκης), Χαλκιαδάκης, Μπενίτες (46ʼ Παπαδάκης), Συσκάκης.