Φτάνοντας μέχρι την 21η θέση στο τελικό σπριντ που διεξήχθη στο πρώτο ετάπ του 44ου Προεδρικού γύρου Τουρκίας, ο Νίκος Καλουδάκης της Cosmote Κάστρο έκανε την υπέρβαση, καταφέρνοντας να σταθεί ανάμεσα στα μεγαθήρια του μαζικού σπριντ της ποδηλασίας δρόμου, στον κόσμο.

Στο πρώτο ετάπ, από τη Σμύρνη μέχρι την αρχαία Έφεσο (συγκεκριμένα στην πόλη Κουσάντασι) οι περισσότεροι ποδηλάτες έφτασαν μαζί στον τερματισμό, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο φαβορί, ο Ιταλός Αλεσάντρο Πετάκι να επιβληθεί στο μαζικό Σπρίντ, αφήνοντας πίσω του άλλους σπουδαίους ποδηλάτες όπως ο Γκιγιέρμο Μποτζιόρνο (2ος), ο Ντανίλο Χόντο (4ος) κ.α. Ο χρόνος του νικητή 3 ώρες, 24 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα, για τα 132,7 χιλιόμετρα του αγώνα.

Λίγο πιο πίσω από τον Πετάκι πέρασε την γραμμή τερματισμού ο 24χρονος Ηρακλειώτης, Νίκος Καλουδάκης, έχοντας τον ίδιο χρόνο με τον νικητή. Ο Σέρβος της Cosmote Κάστρο Νεμπόισα Γιοβάνοβιτς ήρθε 54ος και ο Γερμανός, Κρίστοφ Σπρινγκερ 67ος. Δεκατέσσερα δευτερόλεπτα διαφορά είχε ο Γίρι Σκρόμπανεκ (117η θέση) και +3’53’’ ο Αγγελής Αρμενατζόγλου (144η θέση).

Τα αποτελέσματα του πρώτου ετάπ και οι χρονικές διαφορές αποτυπώνονται ακριβώς και στη γενική κατάταξη του αγώνα, όπου ο Καλουδάκης βρίσκεται στην 21η θέση, έχοντας τον ίδιο χρόνο με τον Αλεσάντρο Πετάκι.

Την φανέλα των σπριντ ανάβασης φορά ο Σέρβος ποδηλάτης του Κάστρο Γίρι Σκρόμπανεκ στον 44ο Προεδρικό γύρο Τουρκίας μετά την πρώτη θέση που κατέκτησε στο ενδιάμεσο σπριντ ανάβασης που βρισκόταν στο 98,2 χιλιόμετρο του πρώτου ετάπ. Μάλιστα το δεύτερο ετάπ από την αρχαία Έφεσο στο Μποντρούμ (Αλικαρνασσός) δεν περιλαμβάνει σπριντ ανάβασης, οπότε ο Σέρβος ποδηλάτης θα κρατήσει ακόμα μια ημέρα τη φανέλα.

Ο Κρίστοφ Σπρίνγκερ εξάλλου σημείωσε την καλύτερη εμφάνιση στον μονοήμερο ποδηλατικό Γκραν Πρι που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη.Ο Γερμανός ποδηλάτης κατάφερε να κρατηθεί με το γκρουπ για επτά στροφές, από τις 30 του αγώνα, σε μια λιθόστρωτη διαδρομή που ήταν μόλις 2,5 χιλιόμετρα. Αποτέλεσμα ήταν εξ αιτίας του μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων (148 ποδηλάτες) αλλά και τις έντασης του αγώνα να τερματίσουν μόλις 8 αφού οι υπόλοιποι κλείστηκαν στροφή από τους πρώτους. Μεταξύ αυτών έμειναν έξω πολλά μεγάλα ονόματα του αθλήματος, όπως ο Πετάκι (82ος) και ο Κλόντεν (14ος), ωστόσο νικητής αναδείχτηκε ο Ελβετός, Ράστ της ποδηλατικής ομάδας Αστάνα. Εκτός από τον Σπρίνγκερ ο Αγγελής Αρμενατζόγλου κατετάγη 78ος (+23 στροφές), οι Νεμπόισα Γιοβάνοβιτς (103ος) και Νίκος Καλουδάκης (104ος) πρόλαβαν να ολοκληρώσουν πέντε στροφές (+25 στροφές), ενώ οι Γίρι Σκρόμπανεκ (120ος, +26 στροφές) και Μάρκο Τόμιτς (138ος, +27 στροφές) έμειναν ακόμα πιο νωρίς εκτός αγώνα.