Στο… φουλ αναμένεται να δουλέψουν τα εμπορικά καταστήματα του Ηρακλείου την ερχόμενη, Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ από τη Μ. Δευτέρα θα ισχύει το πασχαλινό ωράριο στην αγορά της πόλης. Οι καταναλωτές μπορούν τις ημέρες του Πάσχα να βρουν ποικιλία προϊόντων που απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια.

Όπως περιγράφει στην «Π» ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, Γιάννης Συλίκος, εδώ και μία εβδομάδα έχει αυξηθεί η κίνηση στην αγορά του Ηρακλείου, ο κόσμος κοιτάζει τις βιτρίνες, πραγματοποιεί την απαραίτητη έρευνα αγοράς και δειλά- δειλά προχωρά και στις πρώτες αγορές του. «Περιμένουμε ότι από τη Μ. Δευτέρα θα ξεκινήσει καλά η δουλειά μας», αναφέρει και επισημαίνει ότι οι έμποροι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στις ημέρες του Πάσχα αφού ούτε την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων δεν πήραν μια «ανάσα», «ίσως καταφέρουμε και καλύψουμε ένα μέρος από όσα χρωστάμε», λέει χαρακτηριστικά. Ο κ. Συλίκος θεωρεί πως το πρόβλημα των εμπόρων ξεκινάει από την έλλειψη ρευστού που δεν συναντάται μονάχα στο Ηράκλειο αλλά σε όλη τη χώρα. Παρόλο που, όπως λέει, στην αγορά υπάρχει ποικιλία τιμών ο κόσμος δεν έχει τα περιθώρια να ψωνίζει παρά μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Οι φετινές τιμές στα πασχαλινά και γενικότερα τα ανοιξιάτικα είδη, σύμφωνα με τον ίδιο, κυμαίνονται στα ίδια με πέρσι επίπεδα ενώ από την ερχόμενη χρονιά αναμένεται να αυξηθούν αφού στις τιμές της επόμενης παρτίδας προϊόντων θα φανούν οι επιπτώσεις από την άνοδο της τιμής των καυσίμων.



Το ωράριο

Το ωράριο των καταστημάτων που θα ισχύει από τη Μ. Δευτέρα 21 ως και τη Δευτέρα του Πάσχα 28 Απριλίου διαμορφώνεται ως εξής:

Μ. Δευτέρα 21 Απριλίου: 9 το πρωί με 2.30 το μεσημέρι και 5.30 το απόγευμα με 9 το βράδυ

Μ. Τρίτη 22 Απριλίου: 9 το πρωί με 2.30 το μεσημέρι και 5.30 το απόγευμα με 9 το βράδυ

Μ. Τετάρτη 23 Απριλίου: 9 το πρωί με 2.30 το μεσημέρι και 5.30 το απόγευμα με 9 το βράδυ

Μ. Πέμπτη 24 Απριλίου: 9 το πρωί με 9 το βράδυ, συνεχόμενο ωράριο

Μ. Παρασκευή 25 Απριλίου: 11 το πρωί με 6 το απόγευμα

Μ. Σάββατο 26 Απριλίου: 9 το πρωί με 3 το μεσημέρι

Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.