Τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει το έργο της ανάπλασης στο δεύτερο τμήμα της οδού 1866, στην κεντρική αγορά της πόλης, αναμένεται να συμφωνήσουν στη συνάντηση που θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Παρασκευή το μεσημέρι στη δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω του δήμου, οι καταστηματάρχες της περιοχής και ο αντιδήμαρχος Κ. Μαμουλάκης.

Θέση της δημοτικής Αρχής είναι, να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση και λίγο μετά το Πάσχα, να ανοίξει και το δεύτερο εργοτάξιο, το οποίο σε μέγεθος θα είναι διπλάσιο του πρώτου.

Όπως είπε στην “Π” ο αντιδήμαρχος, το γεγονός ότι τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης του έργου είναι τόσο αυστηρά, που δεν επιτρέπουν περιθώρια καθυστερήσεων γιατί κάτι τέτοιο θα σηματοδοτήσει μοιραία και την απώλεια των χρημάτων που έχουν δεσμευτεί για την ολοκλήρωση της ανάπλασης. Με δηλώσεις του στην «Π» ο αντιδήμαρχος Κ.Μαμουλάκης τονίζει μεταξύ άλλων ότι είναι διατεθειμένος να συζητήσει με τους καταστηματάρχες όλα τα πιθανά εναλλακτικά σενάρια που υπάρχουν προκειμένου να υποστούν τις όσο δυνατόν λιγότερες αρνητικές συνέπειες από την αναστάτωση που θα προκληθεί. Πιθανόν να δρομολογήσουμε την υλοποίηση του έργου σταδιακά, ώστε να ξεκινήσουν αρχικά οι κάθετοι δρόμοι και στη συνέχεια να προχωρήσει και ο κεντρικός πυρήνας. Ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα από τη διαδικασία της κοινωνικής διαβούλευσης, από την οποία και θα προκύψει η λύση που τελικά θα επιλέξουμε με δεδομένη την πίεση χρόνου που υπάρχει. Ο ίδιος σημειώνει με νόημα ότι παρά το εξώδικο που έστειλαν οι καταστηματάρχες του πρώτου τμήματος της αγοράς, εκείνο το οποίο επιδιώκει η Λότζια με κάθε τρόπο είναι να βρεθεί μια «χρυσή τομή» σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του έργου ώστε να μην χαθούν τα χρήματα για την ολοκλήρωση του, και παράλληλα οι καταστηματάρχες της περιοχής και όλοι οι Ηρακλειώτες, να δουν γρήγορα το έργο να τελειώνει.



Τα μπετά…



Η υπόσχεση του δήμου Ηρακλείου ότι το πρώτο κομμάτι της αγοράς θα έχει τελειώσει μέχρι το Πάσχα, θα ισχύσει, τονίζει ο αντιδήμαρχος, ο οποίος επισημαίνει ότι πέφτουν συνεχώς μπετά. Τα πεζοδρόμια τα οποία διαμορφώνονται έχουν ήδη καλυφθεί με μπετόν, όπως και το κεντρικό οδόστρωμα που θα διαμορφωθεί, και οι πάροδοι της 1866. Όπως σημειώνει, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου με κάθε τρόπο να διασφαλιστεί η εμπρόθεσμη παράδοση του έργου, ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στους καταστηματάρχες, οι οποίοι πολύ σύντομα θα απολαμβάνουν μια ποιοτικά αναβαθμισμένη εικόνα της κεντρικής αγοράς της πόλης.