Οδηγίες προς…ναυτιλομένους αντινομάρχες έδωσε χθες η κ.Σχοιναράκη στην πρώτη ουσιαστική συνάντηση που είχε με τους νέους άμεσους συνεργάτες της.

Η νομάρχης δεν στάθηκε στη χθεσινή συνάντηση μόνο στα τυπικά και στις ευχές για καλή συνεργασία, αλλά ζήτησε από τον καθένα ξεχωριστά να συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών και στην εκτέλεση των σχεδίων της Νομαρχιακής Αρχής.

“Δεν είμαστε εδώ για την προσωπική μας προβολή ή για την ικανοποίηση πολιτικών προσωπικών στόχων , αλλά για να υπηρετούμε τον κοινό σκοπό που δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση του πολίτη και το δημόσιο συμφέρον”, είπε η νομάρχης.

Η κ.Σχοιναράκη ενεχείρισε στους αντινομάρχες ένα πλήρες σχέδιο με τις προτεραιότητες της Νομαρχίας το επόμενο διάστημα και τους ζήτησε να είναι συνεχής και αδιάλειπτη η συνεργασία τους.Προληπτικά το ΣΝΟ για τις πυρκαγιές

Η λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών ήταν το θέμα της συνεδρίασης του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου, υπό την προεδρία της Νομάρχη Ηρακλείου κ. Βαγγελιώς Σχοιναράκη.

Στη συνεδρίαση, που έγινε αρκετά πριν από την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, συζητήθηκαν οι παράμετροι ενός συνολικού και συντονισμένου σχεδιασμού πρόληψης και αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών.

Σε δηλώσεις της η κ. Σχοιναράκη υπογράμμισε: «Πραγματοποιήσαμε συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου, γιατί θέλουμε να είμαστε εγκαίρως πανέτοιμοι για κάθε θέμα. Όπως ακριβώς λειτουργήσαμε και πέρυσι, με τον ίδιο τρόπο θέλουμε να λειτουργήσουμε και φέτος, με καλή συνεργασία και συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για να μπορέσουμε να είμαστε αποδοτικοί και να προλαβαίνουμε τα δύσκολα θέματα στη γένεσή τους. Μιλάμε για όλα τα θέματα που σχετίζονται με έκτακτες ανάγκες.

Ανάλογες συνεδριάσεις γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να διαπιστώνουμε πιθανές ελλείψεις, να αλληλοενημερωνόμαστε για τις τελευταίες εξελίξεις, έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά σε δύσκολες στιγμές. Διαπιστώνουμε ότι όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες είναι πανέτοιμες και το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στους πολίτες είναι ότι είμαστε εδώ και βρισκόμαστε, όπως πάντα, δίπλα τους σε κάθε δύσκολη στιγμή».