Οι γιατροί του Βενιζελείου και του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών των 3 τελευταίων μηνών.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι επειδή οι κινητοποιήσεις αυτές καθιστούν επισφαλή την εφημέρευση των νοσοκομείων, το υπουργείο πρέπει να σταματήσει να αντιμετωπίζει τον χώρο της υγείας με εγκληματική προχειρότητα και αδιαφορία.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνουν:

“Οι ιατροί έχουν φτάσει τα όρια των βιολογικών τους αντοχών δουλεύοντας 80-100 ώρες την εβδομάδα με πενιχρές αποδοχές (940 ευρώ ο μισθός του ειδικευόμενου, 4-6 ευρώ η ώρα στην εφημερία) απλήρωτοι, χωρίς ρεπό κατά παράβαση κάθε έννοιας κοινοτικού και εθνικού δικαίου θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την σωματική και ψυχική υγεία όχι μόνο την δικιά τους αλλά και των ασθενών που εξουθενωμένοι καλούνται να περιθάλψουν.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να προσέρχονται στα νοσοκομεία μόνο για τα άκρως επείγοντα περιστατικά και να κάνουν χρήση των υπηρεσιών υγείας που παρέχουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Ζητάμε την κατανόηση και την στήριξή σας σ’ έναν αγώνα που δεν αφορά μόνο την δική μας επιβίωση αλλά και αυτή του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Παλεύουμε για το δικαίωμα σε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας δικιάς μας που σημαίνει αξιοπρεπείς συνθήκες περίθαλψης για τους ασθενείς. Ζητάμε προσλήψεις και προστασία του δημόσιου, καθολικού, δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ”. Και καταλήγουν: “Λέμε όχι στην εμπορευματοποίηση και στη λογική της αγοράς στο χώρο της Υγείας είτε αυτή εκφράζεται με τις ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Ιδιωτικού - Δημόσιου Τομέα), την λειτουργία απογευματινών ιατρείων στα νοσοκομεία, είτε με το φακελάκι και τις οποιουδήποτε τύπου συναλλαγές”.