Της Αννας Κωνσταντουλάκη

Στέλνουν τώρα τον αρχίατρο στο Τελ Αβίβ

Πανικός μετά την αποκάλυψη της “Π” για την εγκατάλειψη του ειδικού φρουρού


Στο Τελ Αβίβ θα μεταβεί σήμερα ο αρχίατρος κ. Αντωνάκης, προϊστάμενος της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Αστυνομίας, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της “Π”, σύμφωνα με το οποίο, ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης, δεν νοσηλεύεται στο Ειδικό κέντρο αποκατάστασης του Ισραήλ, αλλά σε... “γηροκομείο” υπό τριτοκοσμικές συνθήκες, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο πατέρας του.

Το θέμα έφεραν με ερώτησή τους στη Βουλή και οι βουλευτές Β. Κεγκέρογλου και Γ. Σκουλάς.

Οπως μας είπε ο κ. Γιάννης Λαζαρίδης, το παιδί του από την ακινησία, έχει πάθει κατάκλυση, δηλαδή στο σώμα του έχουν δημιουργηθεί πληγές και συνεχίζει να επικοινωνεί μόνο με τα μάτια.

Ο 28χρονος, είναι γνωστό ότι μετά τον τραυματισμό του από σφαίρα στο κεφάλι, στη συμπλοκή στα Ζωνιανά, παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Μετά από πολύμηνη νοσηλεία, στις 26 Φεβρουαρίου, μεταφέρθηκε με στρατιωτικό αεροπλάνο από το Ηράκλειο στο Τελ Αβίβ, για να αρχίσει φυσικοθεραπείες στο Ειδικό κέντρο.

Ωστόσο, εκεί παρέμεινε μόνο για λίγες ημέρες και λόγω μικροβιακής λοίμωξης, μεταφέρθηκε στο... “γηροκομείο” όπου νοσηλεύεται τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο νευροχειρουργός Αντώνης Βάκης, ο οποίος παρακολουθούσε τον ασθενή στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και έχει ενημερωθεί για την κατάσταση από την οικογένειά του, λέει ότι οι συνθήκες νοσηλείας του πρέπει να αλλάξουν άμεσα.



Το θέμα στη Βουλή



Ερώτηση για το θέμα, κατέθεσαν οι βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιάννης Σκουλάς.

Ο Β. Κεγκέρογλου αναφέρει: “Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “ΠΑΤΡΙΣ” κινδυνεύει η ζωή του ειδικού φρουρού κ. Λαζαρίδη που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας στο Μυλοπόταμο αφού η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται αντί να βελτιώνεται.

Ο ειδικός φρουρός έχει μετακομισθεί στο Ισραήλ αλλά αντί να εισαχθεί στο ειδικό κέντρο αποκατάστασης βρίσκεται στο δωμάτιο ενός «γηροκομείου».

Όπως τονίζει το δημοσίευμα ο ασθενής δεν αντιμετωπίζεται ως πολυτραυματίας με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος για την αποκατάσταση της υγείας του.

Επειδή η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τη ζωή του ανωτέρω ειδικού φρουρού και επειδή η κατάσταση του επιδεινώνεται αντί να βελτιώνεται

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί

Σε ποιες ενέργειες θα προβούν προκειμένου άμεσα να εισαχθεί στο Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης του Ισραήλ ο ειδικός φρουρός κ. Λαζαρίδης;”

Ο κ. Σκουλάς, στην ερώτησή του σημειώνει: “Σε δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας “ΠΑΤΡΙΣ”, αναφέρεται ότι ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης που τραυματίστηκε σοβαρά το περασμένο φθινόπωρο, εν ώρα καθήκοντος στα Ζωνιανά, βρίσκεται σε Γηροκομείο του Ισραήλ, αντί για Κέντρο Αποκατάστασης, όπως και θα έπρεπε. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι αφού διακομίστηκε με στρατιωτικό αεροπλάνο στο Ισραήλ στις 26 Φεβρουαρίου στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γηροκομείο, όπου και παραμένει κλινήρης, εμφανίζοντας μάλιστα κατακλύσεις λόγω της ακινησίας.

Τις πληροφορίες επιβεβαιώνει μέσω της εφημερίδας και ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ κ. Βάκης, που παρακολούθησε τον άτυχο ειδικό φρουρό επί μήνες.

Κατόπιν τούτων

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί

- Αληθεύουν οι πληροφορίες για τον χώρο νοσηλείας του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη στο Ισραήλ;

- Εάν ναι, για ποιο λόγο δεν βρίσκεται στο Κέντρο Αποκατάστασης του Ισραήλ, αλλά σε Γηροκομείο;