Σε 8 μήνες από τώρα αναμένεται να είναι έτοιμο το νέο παραλιακό μέτωπο της Αλικαρνασσού καθώς υπεγράφη χθες η σύμβαση κατασκευής του έργου. Πρόκειται για ένα έργο που είχε εξαγγελθεί από τον προηγούμενο υπουργό Ναυτιλίας, αλλά χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Κρήτης.

«Το είχαμε υποσχεθεί στο λαό της Αλικαρνασσού και το κάνομε πράξη» δήλωσε μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ.Τσόκας που ήταν παρών στην υπογραφή της σύμβασης για την «Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Δήμου Νέας Αλικαρνασσού» μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. και της Κοινοπραξίας Κ/Ξ FTF ΟΕ–ΙΩΑΝ. ΔΡΑΜΗΤΙΝΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Η μειοδότρια προσφορά είχε τεκμαρτή έκπτωση 33,24 % επί των τιμών του τιμολογίου μελέτης.

Το εργο χρηματοδοτείται απο το ΠΕΠ και είναι ύψους 1,6 εκ. ευρώ.

Ο διαγωνισμός είχε διενεργηθεί τον Οκτώβριο και είχαν κατατεθεί 10 έγκυρες οικονομικές προσφορές.

Το τεχνικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει πλήρη κατασκευή έργου οδοποιίας στο παραλιακό μέτωπο περίπου 620 μ καθώς και την ανάπλαση των καθέτων οδών: Δωδεκανήσσου, Αρτεμησίας, Ηροδότου, Δημοκρατίας, Σκόπα, και δύο ανωνύμων οδών που βρίσκονται ανατολικά και νότια του Κ.Χ. 101 έως βάθος ενός οικοδομικού τετραγώνου και συμπεριλαμβάνονται σε αυτό όλα τα απαραίτητα τεχνικά έργα όπως αναλυτικά περιγράφονται στα συμβατικά τεύχη του έργου. Ο κ.Τσόκας υπενθύμισε ότι το έργο είχε συναποφασισθεί πριν δυο χρόνια παρόντος του δημάρχου και του τοτε ΥΕΝ κ. Κεφαλογιάννη . Το είχαμε υποσχεθεί είπε, στο λαό της Αλικαρνασσού και το κάνομε πράξη. Η δημοπράτηση έγινε πέρυσι και τώρα υπογράψαμε τη σύμβαση με χρόνο ολοκλήρωσης εκ των πραγμάτων το τέλος του 2008. Περιλαμβάνει είπε ο κ. Τσόκας την ανάπλαση του παραλιακού δρόμου απο το Καρνάγιο μέχρι τις φυλακές, δηλαδή το κομμάτι που δεν είναι επισκέψιμο και εμφανές στον πολίτη. Είναι μια ανάπλαση πρόσθεσε η οποία αποδίδεται κυρίως στους πολίτες.

Ο δήμαρχος Αλικαρνασσού κ. Σισαμάκης χαρακτήρισε σημαντική τη ημέρα για τη Νέα Αλικαρνασσό γιατί ένα έργο όπως είπε που αποτέλεσε όραμα πολλών ετών γίνεται σήμερα πραγματικότητα μέσα απο μια αγαστή συνεργασία του Δήμου Αλικαρνασσού του Οργανισμού Λιμένος και της Περιφέρειας.

Ακόμη τόνισε ότι θα δώσει νέα ώθηση στην περιοχή και στην αναπτυξιακή της πορεία.

Ο πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Μανώλης Νταμπάκης σε δήλωση του ειπε ότι ως Οργανισμός Λιμένος είναι ιδιαίτερα ευτυχής για τη σύμβαση.