“Ψηλά το κεφάλι και πάμε πλέον για να κερδίσουμε το παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο”. Αυτό το σύνθημα έδωσε χθες ο Γιάννης Ταουσιάνης με προφανή στόχο να βελτιώσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του ενόψει της συνέχειας μετά το πατατράκ με την Θύελλα Πατρών.

Στον ΠΟΑ προσπαθούν ακόμα να συνέλθουν από το σοκ της ήττας και δεν έχουν άλλη επιλογή από το να κοιτάζουν το επόμενο πλέον ματς με τον Παναιγιάλειο. Είναι το δεύτερο σερί εντος έδρας παιχνίδι για τον ΠΟΑ με το οποίο ανοίγει η αυλαία του Βʼ γύρου και προσφέρεται ως μια καλη ευκαιρία για τους “πράσινους” να πάρουν το τρίποντο και ταυτόχρονα μια βαθιά βαθμολογική ανάσα. Ολοι προσπαθούν να επικεντρώσουν την προσοχή τους στον αγώνα με τον Παναιγιάλειο που έχει ένα πολύ κρίσιμο χαρακτήρα αφού η νίκη θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ για τον ΠΟΑ. “Δεν μπορεί να έχουμε για δεύτερη συνεχή φορά την ίδια ατυχία. Αυτά δεν γίνονται κάθε μέρα”, λένε στον ΠΟΑ και προετοιμάζονται τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά για να είναι έτοιμοι στο παιχνίδι της Κυριακής.

Ο Γιάννης Ταουσιάνης έχει ρίξει το περισσότερο βάρος στη ψυχολογία. “Ηταν ένα πολύ άτυχο αποτέλεσμα αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε σʼ αυτό.

Πρέπει να το ξεπεράσουμε και να δούμε μπροστά μας τον αγώνα με τον Παναιγιάλειο”. Το θετικό είναι ότι όλοι έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης. Κυρίως οι παίκτες που ήταν “σκασμένοι” μετά το ματς για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η ήττα. Ο χρόνος κυλάει και δεν υπάρχουν τα περιθώρια για τον ΠΟΑ να μένει πίσω αφού από δω και πέρα το πρωτάθλημα μετράει αντίστροφα με την έναρξη του βʼ γύρου. Η προετοιμασία συνεχίστηκε χθες χωρίς νέα προβλήματα. Οπως είναι γνωστό, ο κ. Ταουσιάνης θα στερηθεί την Κυριακή των υπηρεσιών των Διγενή, Μακράκη, Λεκάκη. Σήμερα οι παίκτες έχουν ρεπό ενώ αύριο ο τεχνικός του ΠΟΑ θα δώσει την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου.

Δεκτό το αίτημα

Φαίνεται πως οι φωνές του ΠΟΑ έπιασαν τόπο κι έτσι η ΚΕΔ όρισε χθες διαιτητές από την Κρήτη για τον αγώνα με τον Παναιγιάλειο. Οι πράσινοι είχαν κάνει αίτημα (το ʽχουμε γράψει από την προηγούμενη εβδομάδα) με το οποίο ζητούσαν τουλάχιστον ο 4ος διαιτητής να είναι από την Κρήτη ώστε να μειώνονται τα έξοδα διαιτησίας. Και μπορεί στο προηγούμενο ματς να μην εισακούστηκε το αίτημα του ΠΟΑ ωστόσο αυτή τη φορά έγινε δεκτό και μάλιστα όλοι οι διαιτητές είναι από το νησί. Αν βέβαια αυτό είναι καλό ή κακό για τον ΠΟΑ αγωνιστικά θα φανεί την Κυριακή στο γήπεδο.