Συνεχίζονται σ’ όλους τους δήμους του νομού οι αποκριάτικες εκδηλώσεις καθώς κορυφώνεται το έθιμο!

Oι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο «Ν. Καζαντζάκης» μετά και το πολύ πετυχημένο πάρτυ για τα παιδιά που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή συνεχίζονται στο κλειστό Γυμναστήριο στις Μελέσες με τη συμμετοχή πάνω από 500 παιδιών.

Την ερχόμενη Παρασκευή 7 του Μάρτη ο Δήμος διοργανώνει μασκέ πάρτυ για μεγάλους στις 10 μ.μ. στο κέντρο «Λιοτρίβι» στη Μυρτιά με ελεύθερη είσοδο.

Την Κυριακή 9 του Μάρτη θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με το «Κυνήγι του Κρυμμένου Κεφιού» το οποίο έχει σκοπό να αναζητήσει το κέφι που ενώ όλοι θαρρούμε πως έχει χαθεί, στην πραγματικότητα είναι κρυμμένο και ζητάει αφορμές να εκδηλωθεί.

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει από τα ΚΕΠ στα Πεζά στις 10 το πρωί.

Είναι βασισμένο πάνω σε μια συγκεκριμένη ιστορία η οποία θα εξελίσσεται στα χωριά του Δήμου με την εμπλοκή των κυνηγών που θα συμμετέχουν ενεργά και θα διαμορφώνουν τη συνέχεια της , ζώντας σκηνές απείρου κάλλους και ποικιλότροπων ανάμικτων συναισθημάτων.

Θα τελειώσει αργά το απόγευμα στον ίδιο χώρο, όπου όλες οι ομάδες μαζί με τους καρναβαλιστές που θα έχουν συγκεντρωθεί εκεί, θα δώσουν το έπαθλο των 1000 ευρώ στη νικήτρια ομάδα και όλοι μαζί θα ξεφαντώσουν με μουσική, άφθονο κρασί και πλούσια εδέσματα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 7 του Μάρτη, δηλώνοντας το όνομα της ομάδας τους, αριθμό ατόμων αλλά και το όνομα του αρχηγού την ομάδας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2813401111, από 10-12π.μ. Πληροφορίες : Αρχοντία Βαϊρακτάρη 6979671387 από 6-9 μ.μ Πληροφορίες : Μαριλένα Μηλαθιανάκη

Εmail:www.dimos-nikoskazantzakis.gr

Τη Δευτέρα 10 του Μάρτη εξάλλου θα γίνουν τα καθιερωμένα κούλουμα στο Δημοτικό διαμέρισμα των Κουνάβων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.



Στο Τυμπάκι



Παραδοσιακό γλέντι διοργανώνει ο Δήμος Τυμπακίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αφραθιά για την Καθαρή Δευτέρα.

Η εκδήλωση θα γίνει στο δασάκι του Αφραθιά.



Στη Φιλοθέη



Με επιτυχία έγινε την περασμένη Τετάρτη ο αποκριάτικος χορός που συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλοθέης και το 2ο Ανατολικό Διαμέρισμα.

Δεκάδες μικροί και μεγάλοι φίλοι με απίθανες στολές ξεφάντωσαν στους ρυθμούς της αποκριάτικης ατμόσφαιρας που είχαν φροντίσει να δώσουν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου. Προσφέρθηκαν πλούσια εδέσματα σε όλους και δώρα σε μικρούς φίλους.



Στο Γάζι



Την καθιερωμένη ετήσια γιορτή του για τα Κούλουμα, διοργανώνει ο Δήμος Γαζίου , την Καθαρή Δευτέρα 10 Μαρτίου στην πλατεία του Δημαρχείου (Πλατεία Μιχ. Κατσαμάνη) με ώρα έναρξης 11πμ.

Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται με Κρητική μουσική και τραγούδι από ντόπιους καλλιτέχνες του Δήμου μας, παραδοσιακό χορό από τα χορευτικά συγκροτήματα των Πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Γαζίου καθώς και Σαρακοστιανά εδέσματα.

Η γιορτή είναι ανοιχτή στο κοινό.