Το 6ο Kυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού στο Ηράκλειο είναι γεγονός.

Έχουν περάσει κιόλας 5 χρόνια από τότε που η ομάδα «Εκείνοι οι Άλλοι», έριξε στο διψασμένο μα γόνιμο έδαφος του Ηρακλείου, το σπόρο της χαράς και της διασκέδασης.

Τα χρόνια που πέρασαν, η ιδέα του παιχνιδιού μεγάλωσε, αγαπήθηκε, διαδόθηκε και έχει γίνει πια θεσμός. Παρέες δημιουργήθηκαν, ομάδες οργανώθηκαν και η πόλη, κάθε χρόνο και περισσότερο, αλλάζει χρώμα και ρυθμούς για μερικές ημέρες.

Συνηθίσαμε αυτά τα χρόνια να λέμε ότι σ’ αυτό το παιχνίδι δε χάνει κανείς.

Αν η χαρά της νίκης ανήκει σε μία ομάδα, η χαρά της συμμετοχής είναι ίδια για τον καθένα. Συμμετέχοντας ο καθένας μας γίνεται κοινωνός του ίδιου μυστηρίου. Γρίφο - γρίφο, κομμάτι - κομμάτι, ανακαλύπτουμε μια πόλη που τη διασχίζουμε καθημερινά μα δεν τη ζούμε, που τη βλέπουμε μα δεν την γνωρίζουμε. Μια πόλη μέσ’ την πόλη κρυμμένη δίπλα μας, μαγική, όμορφη, που τη συναντούμε απρόσμενα μπροστά μας και μας φανερώνει εικόνες από άλλες εποχές που τα ίχνη τους παραμένουν ζωντανά.

Πέρυσι 300 ομάδες και περίπου 3000 άτομα συμμετείχαν στο παιχνίδι που διοργάνωσε η ομάδα “Eurogeka”, με τη υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Εμείς, η ομάδα των Αργοπόρων, έχουμε την ευθύνη της φετινής διοργάνωσης. Η ομάδα μας έχει συνεχή παρουσία στο παιχνίδι από την πρώτη χρονιά και έχει αποκτήσει το βασικό κορμό της τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Οι μοναδικές στιγμές που ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, κορυφώθηκαν με την περυσινή μας νίκη. Αυτές τις στιγμές θέλουμε να μοιραστούμε φέτος μαζί σας. Σας καλούμε λοιπόν στο κυνήγι της κρυμμένης χαράς και την ανακάλυψη του παιδιού που ο καθένας κρύβει μέσα του. Σας υποσχόμαστε ότι θα βάλουμε τα δυνατά μας για να ζήσετε όλοι μία αξέχαστη εμπειρία. Ένα παιχνίδι λοιπόν, αλλά ακόμα και σε ένα παιχνίδι κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα ξεχνάμε:

• Φοράμε κράνος ή ζώνη ασφαλείας και ακολουθούμε τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

• Φροντίζουμε πρώτα απ’ όλα την ασφάλεια μας και τη σωματική μας ακεραιότητα.

• Προσέχουμε τα ιστορικά μνημεία της πόλης μας και δεν καταστρέφουμε το πράσινο.

• Σεβόμαστε την προσπάθεια των άλλων ομάδων. Ο υγιής ανταγωνισμός θα βοηθήσει όλους, εσάς και εμάς, να κάνουμε ακόμα καλύτερο το παιχνίδι.

Για τη συμβολή τους, ευχαριστούμε το Δήμο Ηρακλείου και όσους μας βοήθησαν στη διοργάνωση του παιχνιδιού. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς και αρωγούς μας.

Ετοιμαστείτε, το παραμύθι ξεκινά!

Σας περιμένουμε, την Κυριακή 2 Μαρτίου στη Λότζια, ώρα 11.00 π.μ. Δηλώσεις συμμετοχής στα περίπτερα της ομάδας στα Λιοντάρια και στο Τάλως Plaza έως και το Σάββατο 1 Μαρτίου.

Τα κοσμικάΜε μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε χθές το βράδυ σε κεντρική αίθουσα μεγάλου Ξενοδοχείου της πόλης μας φιλανθρωπικό γκαλά. Το “παρών” έδωσαν προσωπικότητες του πολιτικού, επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού χώρου. Ανάμεσα στα πρόσωπα που ξεχωρίσαμε, ήταν ο γνωστός συλλέκτης αρχαιοτήτων κύριος Κερατίδης με συνοδεία τη σύζυγό του και την εντυπωσιακή σε εμφάνιση κόρη του Ελένη.

Ο γνωστός εφοπλιστής κύριος Πλουτάκης, αν και χορηγός της εκδήλωσης, προσήλθε με καθυστέρηση. Η άφιξή του δεν πέρασε απαρατήρητή όπως επίσης και το ποσό που ακούστηκε ότι διέθεσε στην προστασία και τη μελέτη του περιβάλλοντος.

Ανάμεσα στου παρευρισκόμενους ήταν και ο γνωστός καρδιοκατακτητής και κοσμικός Ροδόλφος Μαρτίνος Μορφονιός. Εντύπωση προκάλεσε και δημιούργησε φήμες επανασύνδεσης, το γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της λαμπερής βραδιάς, αντάλλαζε τρυφερές κουβέντες με την πρώην αρραβωνιαστικιά του. Ορισμένοι βέβαια από τους παρευρισκόμενους σχολίασαν πιθανόν και με μία δόση κακεντρέχειας, τις επιτιμητικές ματιές που έριχνε κατά διαστήματα ο πεθερός του κύριος Κερατίδης. Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο της κυρίας Μπούρδογλου ότι αν θέλει να ξανακερδίσει την Ελένη θα πρέπει πρώτα να καταφέρει να ανέβει στα μάτια του πεθερού του.

Επίσης θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στην καταπληκτική ερμηνεία της σοπράνο Μάρας Πρωτομάρτη με τη συνοδεία της παιδικής χορωδίας της πόλης μας.

Σημαντική επίσης είδηση, αποτελεί η ανακοίνωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την επέκταση της Βικελαίας Βιβλιοθήκης και την ίδρυση τμήματος Ποίησης και Λογοτεχνίας.