Το καθοριστικότερο βήμα, για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, έγινε χθες. Οι Γιάννης Βαρδινογιάννης και Νικήτας Κακλαμάνης, υπέγραψαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο το τροποποιημένο συμφωνητικό μεταξύ της «πράσινης» ΠΑΕ και του Δήμου Αθηναίων.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού, τόνισε πως κάποιοι ενοχλούνται που οι "πράσινοι" είναι πρώτοι, και πως δημιουργούν τεχνητές κρίσεις.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και της υπογραφής του σχετικού συμφωνητικού τόνισε: "Προχωράει πλέον η διπλή ανάπλαση σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Πρώτα θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρωθούν τα έργα για το νέο γήπεδο και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στο γκρέμισμα του παλαιού γηπέδου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας".

Από την πλευρά του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Βαρδινογιάννης, στις πρώτες δηλώσεις του υποστήριξε:

"Θα είναι το καλύτερο γήπεδο της Ελλάδας και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη, για να το χαίρονται οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Είναι η αρχή της ολοκλήρωσης ενός μεγάλου έργου. Να γίνουν το συντομότερο δυνατό όλες οι διαδικασίες προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα το έργο".

"Πολλοί είναι ενοχλημένοι που ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο να δημιουργούνται τεχνητές κρίσεις με διαφορετικές ονομασίες, σε αυτή την φάση βρισκόμαστε. Στον Παναθηναϊκό δεν φοβόμαστε, είμαστε πρώτοι είτε το θέλουν είτε όχι. Εγώ αυτό καταλαβαίνω, άλλωστε ανάλογα γεγονότα έχουν συμβεί και στο παρελθόν. Δεν θα υπάρχει αντίδραση απο την ΠΑΕ, αυτά είναι για να διασκεδάζουμε", σχολίασε σχετικά με τα αγωνιστικά.

Αξίζει να σημειωθεί, πως βάσει χρονοδιαγράμματος, όλα τα σχετικά έγγραφα θα έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου, στη συνέχεια θα εκδοθεί η σχετική άδεια από το ΥΠΕΧΩΔΕ και στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η ανέγερση του νέου γηπέδου. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 18 με 19 μήνες, κάτι που σημαίνει πως θα είναι έτοιμο προς χρήση στις αρχές του 2010.