Μετωπική επίθεση του Κ. Σχοινά στον Αστυνομικό Επιθεωρητή

Στον απόηχο της υπόθεσης των Ζωνιανών και των χειρισμών που έγιναν


Άγρια κόντρα ανάμεσα στον πολιτευτή της Ν.Δ Κ. Σχοινά και τον Επιθεωρητή Κρήτης της ΕΛΑΣ Αντώνη Βιτωράκη ξέσπασε χθες μετά την επίθεση του Στρατηγού προς τα Μέσα Ενημέρωσης με αφορμή τα γεγονότα στα Ζωνιανά και την έρευνα που έχει διαταχθεί για το εάν ο κ. Βιτωράκης φέρει ευθύνες για το αιματηρό περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ειδικού φρουρού Στ. Λαζαρίδη.

Ο κ. Βιτωράκης στη διάρκεια της παρουσίας της αντεγκληματικής πολιτικής στο Ρέθυμνο επέρριψε ευθύνες στους δημοσιογράφους για τις εικόνες που έκαναν το γύρω της χώρας , για να δεχτεί την σκληρή απάντηση του κ. Σχοινά, που είπε ότι ο κ. Βιτωράκης είναι ηθικά εκτεθειμένος και έχει αυτοκαταργηθεί.

Χωρίς πάντως διάθεση αυτοκριτικής για την εγκληματικότητα και τα γεγονότα στα Ζωνιανά, ο κ. Βιτωράκης έστρεψε τα βέλη του κατά των μεσων ενημέρωσης τα οποία ευθύνονται, σύμφωνα με τον ίδιο, για την εικόνα που έκανε τον γύρο της Ελλάδας και όχι μόνο, η οποία κατά τον κ. Βιτωράκη δεν ήταν πραγματική ενώ όπως άφησε να εννοηθεί ο ίδιος έκανε άψογα την δουλειά του. «Η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου και η περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση, έκαναν ουσιαστικές παρεμβάσεις, τα αποτελέσματα τα είδατε. Ανεξάρτητα από όποια κριτική έγινε, κυρίως από τα ΜΜΕ, για θεσμικά πρόσωπα αυτού του οργανισμού, και η κριτική αυτή δυστυχώς παρέσυρε και πολιτικούς παράγοντες ,οι οποίοι δεν θα έπρεπε να έχουν παρασυρθεί από τα έωλα, ανυπόστατα, ανίσχυρα δημοσιεύματα ή μηνύματα που μετέφεραν τα ΜΜΕ» είπε στην σύντομη παρέμβαση του ενώ άφησε αιχμές και εναντίον του Κωστή Σχοινά ο οποίος είχε ζητήσει την παραίτηση του μετά το αιματηρό επεισόδιο της 5ης Νοεμβρίου.

Στην ηθική του παρέμβαση ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, αρκετά αιχμηρός κατά της τοπικής ηγεσίας, τόνισε ότι η εικόνα που προβλήθηκε δεν απείχε της πραγματικότητας, ενώ επεσήμανε ότι εάν δεν είχε υπάρξει ο σοβαρός τραυματισμός του Στάθη Λαζαρίδη, κανείς και πάλι δεν θα είχε ενδιαφερθεί για το πρόβλημα της εγκληματικότητας στο νομό. Ο κ. Μαρινάκης τόνισε και την αυξημένη εγκληματικότητα που υπάρχει μέσα στην πόλη του Ρεθύμνου, ζητώντας πραγματική αστυνόμευση και τονίζοντας ότι είναι απαραίτητη η κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων.

Ο δήμαρχος τέλος, αφού εκθείασε την προσφορά των απλών αστυνομικών, παρακάλεσε τους αξιωματούχους να απομακρυνθούν από τον εναγκαλισμό τους με πολιτικά πρόσωπα και να αρνούνται να δεχτούν παρεμβάσεις στο έργο τους.Απάντηση ΣχοινάΣκληρή απάντηση έδωσε με δήλωσή του στον επιθεωρητή Κρήτης ΕΛ.ΑΣ Αντ. Βιτωράκη ο πολιτευτής Ρεθύμνου της Ν.Δ. Κώστας Σχοινάς αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την προστασία των πολιτών!

Η δήλωση του κ. Σχοινά έχει ως εξής:

“Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι». Τη λαϊκή αυτή παροιμία μάς υπενθύμισε η απαράδεκτη, αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, την οποία επέδειξε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, υποστράτηγος Αντώνης Βιτωράκης, στην παρουσίαση της αντιεγκληματικής πολιτικής που πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση, χθες στο Ρέθυμνο.

Ο κ. Βιτωράκης θέλοντας να αποποιηθεί τις ευθύνες του προσπάθησε να κάνει το μαύρο, άσπρο. Από εγκαλούμενος για τους ατυχείς χειρισμούς του στην υπόθεση των Ζωνιανών, μετατράπηκε σε κατήγορο.

Στράφηκε εναντίον των ΜΜΕ, αμφισβητώντας το δικαίωμά τους να έχουν κρίση και άποψη για τα όσα συμβαίνουν στο νομό μας.

Έβαλε εναντίον των φορέων, των εκπροσώπων και των πολιτικών στελεχών του νομού μας, στην ουσία εναντίον των πολιτών, αφαιρώντας τους το δικαίωμα να κρίνουν –γιατί όχι, να επικρίνουν- τις ενέργειες, τις πράξεις του, τη θητεία του.

Θα πρέπει όμως να του υπενθυμίσουμε ότι η δημοκρατία είναι εδραιωμένη στη χώρα μας. Οι εκπρόσωποι του λαού, τα πολιτικά στελέχη των κομμάτων, οι πολίτες του Ρεθύμνου δεν απεμπολούν το δικαίωμά τους να αξιολογούν τη συμπεριφορά όλων μας.

Οι ενέργειες του κ. Βιτωράκη, αλλά κυρίως η αντίδρασή του παραπέμπουν σε ένα γκρίζο παρελθόν που έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Η απαράδεκτη συμπεριφορά του δεν προσβάλλει μόνο τους πολίτες, αλλά και το ίδιο το δημοκρατικό καθεστώς, το οποίο έχει ορκιστεί να υπηρετεί.

Ας το αντιληφθεί επιτέλους ο κ. Βιτωράκης.

Οι ευθύνες του για τα όσα συνέβησαν την τελευταία περίοδο στο Ρέθυμνο είναι μεγάλες. Η αδυναμία του να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του είναι περισσότερο από εμφανής.

Η παραμονή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να εγγυηθεί την προστασία των πολιτών”.