Της Άννας Κωνσταντουλάκη

Μεταφέρθηκε χθες με στρατιωτικό αεροπλάνο

Σε ειδικό κέντρο στο Ισραήλ ο ειδικός φρουρός


Με τις ευχές όλων να επιστρέψει υγιής στην Ελλάδα συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτησαν χθες με δάκρυα τον ειδικό φρουρό Στάθη Λαζαρίδη ο οποίος μεταφέρθηκε με στρατιωτικό αεροπλάνο στην Ιερουσαλήμ όου θα παραμείνει για θεραπεία στο Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο πατέρας του 28χρονου ο οποίος συνόδευσε το παιδί του στο Τελ Αβίβ είπε ότι αισθάνεται την φόρτιση που είχε όταν ήλθε στο Ηράκλειο για να πάει στον τραυματισμένο γιο του και εύχεται στους Αγίους Τόπους όπου πηγαίνει να γίνει καλά.

Μετά από 123 ημέρες νοσηλείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο 28χρονος μεταφέρθηκε χθες το πρωί από την 126 Σ.Μ. με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ιερουσαλήμ.

Τον συνόδευσαν 3 γιατροί του ΕΚΑΒ αλλά και μέλη της οικογένειας του και συγκεκριμένα ο πατέρας, η μητέρα και η αδελφή του.

Στο αεροδρόμιο της 126 Σ.Μ. παραβρέθηκαν κατά την μεταφορά του Στ. Λαζαρίδη, ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης κ. Βιτωράκης, ο Διοικητής της 7ης ΔΥΠΕ κ. Κεφαλογιάννης, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου κ. Μελάς, ο αστυνομικός διευθυντής κ. Γιαννακόπουλος κ.α.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Τσόκας σε δήλωσή του τόνισε ότι “ελπίζομε και ευχόμαστε ο Στάθης να γυρίσει δυνατός” και παράλληλα ευχαρίστησε τους γιατρούς και το προσωπικό του ΠΑΓΝΗ για την προσπάθειά τους καθώς και όλους που συνέβαλαν στο να σωθεί ο Σ. Λαζαρίδης.

Ακόμη τόνισε, πως ότι είχε πει από την αρχή η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ και η ηγεσία της ΕΛΑΣ, έγινε στο ακέραιο.

Ο Στάθης Λαζαρίδης νοσηλευόταν στο ΠΑΓΝΗ από τις 5 Νοεμβρίου, οπότε και έπεσε θύμα της αιματηρής ενέδρας στην είσοδο των Ζωνιανών, με αποτέλεσμα μια σφαίρα να καρφωθεί στο κεφάλι του. Ο ειδικός φρουρός έχει μέχρι σήμερα υποβληθεί σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις στο κεφάλι και θα απαιτηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι θα χρειαστεί να παραμείνει στο Κέντρο Αποκατάστασης για τουλάχιστον 3-4 μήνες και το μεγάλο ποσό που απαιτείται θα καλυφθεί από τον ασφαλιστικό του φορέα.