Στα προβλήματα που υπάρχουν στην χρηματοδότηση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου θα αναφερθεί απόψε σε επίκαιρη ερώτησή του στην Βουλή ο βουλευτής Γιάννης Σκουλάς.
Ο αρμόδιος υπουργός Πολιτισμού θα πρέπει να απαντήσει σε ερωτήματα όπως είναι η εξέρευση των 6 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτούνται για την επαναλειτουργία του Μουσείου, η ολοκλήρωση της μουσειογραφικής και μουσειολογικής μελέτης, καθώς και η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού για την περαιτέρω στελέχωση του Μουσείου.
Ο βουλευτής αναφέρει:
“Το υπουργείο Πολιτισμού, βυθισμένο στο σκάνδαλο των υπερεξουσιών του Γενικού του Γραμματέα, και των ρουσφετολογικών επιδοτήσεων, δεν εξασφάλισε έγκαιρα τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για την επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, του δεύτερου σε επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
1. Πότε θα δοθουν τα απαραίτητα χρήματα για την μουσειολογική και μουσειογραφική μελέτη του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου;
2. Θα δοθούν οι ανάλογες πιστώσεις για την πρόσληψη του αναγκαίου εξειδικευμένου προσωπικού”;

