Επί μιάμιση ώρα απολογούνταν στον ανακριτή Ρεθύμνου, ο 42χρονος Η.Α. από την Επισκοπή για το φόνο του Γιάννη Σελιανάκη, την περασμένη Παρασκευή, σε κτηνοτροφική περιοχή, ανάμεσα στην Επισκοπή και την Αρχοντική.

Ο κατηγορούμενος, υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα και επέμενε στο γεγονός ότι το θύμα οπλοφορούσε. Με σύμφωνη γνωμη ανακριτή και εισαγγελέα οδηγήθηκε στις φυλακές.

Το φονικό έγινε στη διάρκεια καβγά, καθώς ο Η.Α. κατηγόρησε τον Σελιανάκη ότι του έκλεβε ξύλα. Το κλίμα οξύνθηκε και το κακό δεν άργησε να γίνει.

Ο Σελιανάκης, βλήθηκε μια φορά και από απόσταση με κυνηγετική καραμπίνα, όμως τα χοντρά σκάγια τον χτύπησαν στην καρδιά και ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.

Ο κατηγορούμενος έσπευσε να εξαφανιστεί ενώ ο αδελφός του που ήταν παρών στο περιστατικό ενημέρωσε τις Αρχες. Ο Η.Α. παραδόθηκε τελικά το βράδυ στην Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του θύματος έχει εμπλακεί σε μια αιματηρή βεντέτα και ο αδελφός του δολοφονήθηκε το Σεπτέμβριο του 1995 σε ηλικία 23 ετών από άγνωστους δράστες. Ο πρώτος ξάδελφος του πατέρα των δύο νεκρών αδελφών, είναι ο Βαγγέλης Σελιανάκης, ο οποίος στις 16 Αυγούστου 1994 σκότωσε τον 24χρονο Κώστα Μουζουράκη, στο Πάτημα Αποκορώνου, λόγω κτηματικών διαφορών. Επιχείρησε να διαφύγει στον Καναδά αλλά συνελήφθη το Φεβρουάριο του 1995 στο αεροδρόμιο και ένα χρόνο αργότερα καταδικάστηκε σε ισόβια. Ωστόσο, τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου, απέδρασε από τις φυλακές Αλικαρνασού και έκτοτε αναζητείται.

Έχει κατηγορηθεί αλλά δεν συνελήφθη και δεν δικάστηκε για το φόνο του Γιάννη Μουζουράκη (αδελφού του Κώστα Μουζουράκη )το 1999 στο Περιστέρι, τον οποίο θεωρούσε υπεύθυνο για το φόνο του ανιψιού του Βαγγέλη.

Το γεγονός, ότι ο ισοβίτης δραπέτης εξακολουθεί να είναι ελεύθερος, δημιουργεί φόβους ότι μπορεί να εκδικηθεί το θάνατο και δεύτερου ανιψιού του. Ο Γιάννης Σελιανάκης, είχε τρία παιδιά .