Αν και τους χωρίζουν 18 βαθμοί στον βαθμολογικό πίνακα της Β’ Εθνικής βόλεϊ, η αναμέτρηση του ΟΦΗ με την ΑΘΛΕΣΗ σήμερα (6 μ.μ.) στο κλειστό του ΒΑΚ δεν παύει να χαρακτηρίζεται ως ντέρμπι.

Οι δύο ομάδες της πόλης μας διαγράφουν βίους αντίθετους στο φετινό πρωτάθλημα ωστόσο κάθε μεταξύ τους σύγκρουση παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Ο γηπεδούχος ΟΦΗ - που είχε επικρατήσει με 3-1 στο Λίντο - θέλει τους τρεις βαθμούς για να μείνει στην πρώτη τετράδα και θεωρητικά έχει το προβάδισμα για τη νίκη:

“Είναι για μας ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Έχουμε στόχο να μείνουμε ψηλά στη βαθμολογία. Και οι δύο ομάδες γνωριζόμαστε καλά, ξέρουμε ότι ο αντίπαλος παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά για την παραμονή, όμως και εμείς θα παίξουμε για τη νίκη ώστε να μείνουμε στις πρώτες θέσεις”, επισημαίνει ο τεχνικός του ΟΦΗ Μιχάλης Καπαρουνάκης.

Στις τάξεις των γηπεδούχων δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα σε αντίθεση με την ΑΘΛΕΣΗ που αντιμετωπίζει αρκετά.

Συγκεκριμένα θα απουσιάσει ο Τσαρουχάς που βρίσκεται εκτός Κρήτης για επαγγελματικούς λόγους κι έτσι σε ρόλο λίμπερο θα επιστρατευθεί όπως στις πρώτες αγωνιστικές ο Αντωνάκης. Ακόμα ο κ. Μανωλάκης δεν υπολογίζει τον Θεοδώρου που δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο ματς με τον ΟΠΕΡ ενώ ο Σιάνος έμεινε εκτός προπονήσεων για μια εβδομάδα λόγω ίωσης και μόλις χθες ακολούθησε το πρόγραμμα.

“Το παιχνίδι είναι σημαντικό αλλά όχι κρίσιμο για την ομάδα μας. Σε άλλους αγώνες θα παιχθεί η σωτηρία μας. Θα είναι καλό αν έχουμε κάποιο κέρδος και μια καλή εμφάνιση θα μας βοηθήσει πολύ. Περιμένω μια αμφίρροπη αναμέτρηση όπως ήταν και αυτή του Α’ γύρου”, τονίζει από την πλευρά του ο προπονητής της ΑΘΛΕΣΗ.

Διαιτητές του ντέρμπι θα είναι οι Κορτσινίδης-Βλαχάκης (Μασέλη).

Ο ουραγός ΟΠΕΡ δοκιμάζεται αύριο (3 μ.μ.) στη Δραπετσώνα με τον Εθνικό (Καραπήτας-Γουρνάκη).

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής (ρεπό ο Κόροιβος):

Παλλήνη-Έσπερος

Παμβοχαϊκός-Ναυπηγεία

Παναχαϊκή-Κερατέα.

Κύπελλο



Με το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ηρακλή να "κλέβει" την παράσταση, πραγματοποιείται σήμερα η Β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας των ανδρών. Στα υπόλοιπα ζευγάρια των “8” ο κάτοχος του τροπαίου Παναθηναϊκός θα φιλοξενηθεί στην Αλεξανδρούπολη από τον Εθνικό, ο Μίλωνας θα υποδεχθεί τον Αρη, ενώ ο Πανελλήνιος θα αντιμετωπίσει αύριο την ΕΑ Πατρών στην Κυψέλη. Υπογραμμίζεται, ότι οι αναμετρήσεις είναι νοκ-άουτ.