Μετά από 2μηνη και πλέον καθυστέρηση θα παραδοθούν την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί οι ράμπες του Α/Κ Κνωσού που συνδέουν την εθνική οδό με την πόλη του Ηρακλείου.

Οι ράμπες αυτές εντάσσονται σε ένα ευρύτερο έργο που περιλαμβάνει συνολικά 5 εργολαβίες:

- Κλάδοι Λεωφόρου Κνωσού (ράμπες). Είσοδος – ‘Έξοδος της κυκλοφορίας από και προς την εθνική οδό με την λεωφόρο Κνωσού.

- Εργασίες διαμόρφωσης και συμπλήρωσης (Αναβάθμιση) του Α.Κ. Μεσαράς.

- Κατασκευή συνδετήριας οδού Γαζίου μέχρι την παραλιακή οδό.

- Ηλεκτροφωτισμός στην παράκαμψη Ηρακλείου , κατά τμήματα από Α.Κ. Γαζίου έως Α.Κ. Παπαναστασίου σε συνολικό μήκος ~6 Km.

- Ηλεκτροφωτισμός στην παράκαμψη Ρεθύμνου σε μήκος 1,15 km και στον κόμβο Σπηλίου.

Από το τεχνικό αντικείμενο ολοκληρώθηκε και έχει παραδοθεί ήδη σε χρήση η συνδετήρια οδός Γαζίου με την παραλιακή οδό της Αμμουδάρας (αντικ.3) , ενώ έχουν ολοκληρωθεί πλήρως οι ράμπες Κνωσσού οι οποίες και παραδίδονται σε χρήση. Οι υπολειπόμενες εργασίες είναι σε φάση ολοκλήρωσης.

Το αναφερόμενο έργο των ραμπών της λεωφόρου Κνωσού συμπληρώνει ήδη την αναβαθμισμένη νέα εθνική οδό από Α/Κ Κατσαμπά έως τη γέφυρα Μπεντεβή και η είσοδος – έξοδος από και προς το Ηράκλειο θα γίνεται πλέον από την λεωφόρο Κνωσού. Η είσοδος και έξοδος από τον σημερινό κόμβο Παπαναστασίου σταδιακά θα κλείσουν προκειμένου να κατασκευασθεί ο Α/Κ Παπαναστασίου.

Η υλοποίηση των παραπάνω έργων γίνεται με την επίβλεψη της ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ ενώ θα δοθούν στην κυκλοφορία παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα . Οι εργασίες αυτές ανήκουν στο έργο «Κυκλοφοριακές διαμορφώσεις στους κόμβους Κνωσού και Μεσαράς, κ.λ.π.» με προϋπολογισμό 11.750.000 Euro το οποίο δημοπρατήθηκε τον Φεβρουάριο 2005 και κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός στην εταιρεία «ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.», με ποσό έκπτωσης 40,74 % και ποσό προσφοράς για την εκτέλεση του έργου 7.022.281,65 ευρώ.