Τα λάστιχα αεροσκάφους της Ολυμπιακής έσκασαν χθες το απόγευμα τη στιγμή που το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου! Η πτήση 510 της Ο.Α ξεκίνησε από το αεροδρόμιο Αθηνών λίγα λεπτά μετά τις 3 χθες το μεσημέρι με προορισμό του το «Νίκος Καζαντζάκης».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο Boeing 734 είχε να κάνει με το σύστημα των φρένων το οποίο παρουσίασε μικρή βλάβη κατά την επικρατέστερη εκδοχή. Κατά μία άλλη ίσως η προσγείωση να ήταν σκληρή κι έτσι όλη η πίεση να διοχετεύτηκε στα λάστιχα του αεροπλάνου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσγείωση πραγματοποιήθηκε κανονικά χωρίς να κινδυνεύσει κάποιος επιβάτης ή μέλος του πληρώματος.

Τα σκασμένα λάστιχα, το δυνατό θόρυβο και τον καπνό που δημιουργήθηκε είδαν πρώτα οι υπάλληλοι του αεροδρομίου στον Πύργο Ελέγχου και ενημέρωσαν τον πιλότο του αεροσκάφους.

«Έσκασαν τα δύο εσωτερικά λάστιχα και από τις δύο πλευρές και αυτό συντέλεσε στο να μην υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα. Απετράπη το ενδεχόμενο ενός σοβαρού ατυχήματος. Σκεφτείτε τι θα είχε γίνει εάν είχαν σκάσει τα λάστιχα από τη μία μόνο πλευρά. Τότε δεν αποκλείεται να είχαμε ακόμη και τραυματισμούς» μας είπε υπάλληλος της Ολυμπιακής.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος σημειώθηκε καθυστέρηση στην αναχώρηση της επόμενης πτήσης για την Αθήνα, ενώ άλλο αεροσκάφος έφερε από το «Ελ. Βενιζέλος» ανταλλακτικά για την αποκατάσταση της βλάβης.