Η FIA ανακοίνωσε την λίστα με τις επίσημες συμμετοχές στο επόμενο πρωτάθλημα της F1, με μόλις μία αγωνιστική θέση να παραμένει ακόμα κενή πριν συμπληρωθεί το... παζλ του 2008.

Πρόκειται για τον πιλότο που θα πλαισιώσει τον Αντριαν Σούτιλ στην Force India (η οποία πήρε μέρος στο περσινό πρωτάθλημα ως Spyker). Ο Τζιανκάρλο Φιζικέλα θεωρείται φαβορί για τη θέση, ωστόσο δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση για την ώρα.

Κατά τα λοιπά, η λίστα δεν περιέχει εκπλήξεις, αφού τα περισσότερα team είχαν σπεύσει να κλείσουν τα ρόστερ τους πριν την αλλαγή του έτους.

Το Νο1 άλλαξε χέρια, αφού το 2007 ο Κίμι Ράικονεν της Ferrari διαδέχθηκε τον Φερνάντο Αλόνσο στον θρόνο του πρωταθλητή, με τον ισπανό να επιστρέφει στο Νο5, με το οποίο έτρεχε το 2005 και πάλι με την Renault, πριν κατακτήσει δύο σερί φορές το παγκόσμιο στέμμα.

Ο Φελίπε Μάσα θα έχει το Νο2 ως team mate του Ράικονεν, οι δύο οδηγοί της BMW Sauber ανέβηκαν στο 3-4, ενώ οι πιλότοι της McLaren θα τρέχουν με τα τελευταία διαθέσιμα νούμερα (ο Λιούις Χάμιλτον με το Νο22 και ο Χάικι Κοβαλάινεν με το Νο23), λόγω του μηδενισμού της ομάδας στο περσινό πρωτάθλημα.

Να σημειωθεί ότι στην λίστα που ανακοινώθηκε υπάρχουν τα ονόματα των Τακούμα Σάτο και Αντονι Ντέιβιντσον ως οδηγοί της Super Aguri, παρότι οι άνθρωποι της ομάδας σημείωσαν ότι οι δύο πιλότοι δεν έχουν υπογράψει ακόμα τα συμβόλαιά τους.