Προσπάθεια από μέλη συλλόγων 4Χ4 με σκοπό την ανάδειξη της τετρακίνησης σε όλη την χώρα και την παροχή δωρεάν βοήθειας, έχουν ξεκινήσει σύλλογοι 4Χ4.
Μάλιστα εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση και αναφέρουν τα εξής:
“ Πανελλαδική Ομάδα Βοήθειας 4Χ4.
Η ιδέα ξεκίνησε το 2003 στην πανελλήνια συνάντηση συλλόγων 4Χ4 στη Θεσσαλονίκη.
Η αρχή έγινε με τοπική δημιουργία ομάδας βοήθειας και εξελίχθηκε (μέσω των συλλόγων) σε πανελλαδική.
Στην επόμενη συνάντηση στην Καβάλα το 2004 κανονίστηκε και site για την ομάδα στο www.4wd-hellas.gr.
Μέχρι τώρα αφορούσε τους συλλόγους αλλά πλέον αφορά τον κάθε κάτοχο τετρακίνητου οχήματος είτε είναι μέλος σε λέσχη είτε όχι.
Μια εθελοντική προσπάθεια από μέλη των συλλόγων 4Χ4 με σκοπό την ανάδειξη της τετρακίνησης σε όλη την Ελλάδα και την παροχή δωρεάν βοήθειας σε όποιον χρειάζεται.
Κάθε σύλλογος όρισε από 2 αντιπροσώπους στην ομάδα και έχουν ως υποχρέωση να βοηθάνε (όταν και αν μπορούν κάθε κάτοχο τετρακίνητου που χρειάζεται κάποια βοήθεια).
Από “ξεκόλλημα” αν βρίσκεται κοντά στο όχημα μέχρι και πληροφορίες για διαδρομές, διαμονή η διατροφή στην περιοχή που βρίσκεται κάποιος. Είτε ακόμα και πληροφορίες για τηλέφωνο οδικής βοήθειας της περιοχής που βρίσκεται το όχημα.
Ας μη ξεχνάμε ότι όλοι είναι εθελοντές και παρέχουν κάθε βοήθεια αν και εφόσον μπορούν.
Συνηθίζετε όμως τα μέλη των συλλόγων πάντα να βοηθούν όσους τετρακίνητους το χρειάζονται.
Θα οριστεί προσωρινά ένα κινητό μέχρι τη στιγμή που θα δοθεί πενταψήφιο νούμερο του ΟΤΕ τηλ. 6977000901 και θα λειτουργεί γραμματεία υποστήριξης 24 ώρες το 24ωρο και θα δίνονται τα τηλέφωνα των μελών της ομάδας βοήθειας 4Χ4 στην περιοχή που χρειάζεται.
Μέχρι τώρα υπάρχουν αντιπρόσωποι σε πολλά μέρη της Ελλάδας και μπορούν να δηλωθούν ως αντιπρόσωποι της ομάδας στις περιοχές που δεν υπάρχουν λέσχες 4Χ4 και άλλοι.
Προϋπόθεση θα είναι να είναι μέλη σε κάποια εθελοντική οργάνωση (Ομάδα διάσωσης, Σαμαρείτες η σε club 4X4 κλπ) και θα δηλωθεί μέσω αυτής της οργάνωσης μέλος για να αποφευχθούν τυχόν κερδοσκοπικές προσπάθειες.
Σας περιμένουμε.
Το παρόν μέχρι τώρα έχουν δώσει οι Κύπρος, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Άρτα, Γιάννενα, Κω, Ρόδο, Κρήτη, Γρεβενά, Μυτιλήνη, Καβάλα, Λιβαδειά, Κομοτητή, Μαγνησία, Ναύπλιο, Καρδίτσα, Έβρος.
Περιμένουμε εθελοντές και από την υπόλοιπη Ελλάδα τηλ. 6977000901.
[email protected]”.

