Πολλά ερωτήματα με τη δεύτερη απόπειρα

Εκτος κινδύνου ο παρʼ ολίγον αυτόχειρας που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση Ζαχόπουλου


Διέφυγε τον κίνδυνο ο δικηγόρος που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση Ζαχόπουλου. Ο δικηγόρος φέρει τραύματα στα πλευρά, τα κάτω άκρα και το κεφάλι, και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή αλλά ελεγχόμενη. Νοσηλεύεται σε δωμάτιο του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Αναμένονται επίσης οι τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλης ουσίας.

Ο δικηγόρος, Ηρακλής Κουτελίδας, αποπειράθηκε να πέσει σε φορτηγό στη λεωφόρο Ποσειδώνος, το απόγευμα της Παρασκευής.

Όπως δήλωσε την επόμενη μέρα στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, πατέρας του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αθανασίου Πλεύρη, ο δικηγόρος είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί προ 10ετίας για οικονομικά εγκλήματα και του είχε αφαιρεθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Ο Ηρ.Κουτελίδας συνεργαζόταν μαζί του σε επίπεδο γνωμοδοτήσεων, όπως επιβεβαίωσε άλλωστε και ο ίδιος ο Αθ.Πλεύρης.

Ο κ. Κουτελίδας φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση εκβιασμού του Χρήστου Ζαχόπουλου μαζί με έναν ακόμα. Οι δύο δικηγόροι θα λάμβαναν κλήσεις από τον ανακριτή από τη Δευτέρα.

Αφησε τρεις επιστολές, εκ των οποίων οι δύο απευθύνονταν στους βουλευτές του ΛΑΟΣ Αδ.Γεωργιάδη και Αθ.Πλεύρη. Το μεσημέρι του Σαββάτου οι δύο βουλευτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, με θέμα τις επιστολές που παρέλαβαν.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι συνάντησε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής τον κ. Κουτελίδα. Ο δικηγόρος τού παρέδωσε τη μία επιστολή, ωστόσο, ο βουλευτής εκείνη τη στιγμή δεν είχε χρόνο να την διαβάσει.

Αυτό το έπραξε λίγες ώρες αργότερα. Στο κείμενο ο κ. Κουτελίδας έγραφε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση εκβιασμού του Χρ.Ζαχόπουλου, ότι δεν άντεχε να μπει φυλακή και ότι είχε πρόθεση να αυτοκτονήσει.

Αμέσως ο βουλευτής επικοινώνησε με τη σύζυγό του δικηγόρου, η οποία αναζήτησε τον σύζυγό της. Λίγο αργότερα εκείνη επικοινώνησε με τον βουλευτή για να τον ενημερώσει ότι βρήκε τον σύζυγό της και ότι είναι καλά στην υγεία του. Παρακάλεσε μάλιστα τον κ. Γεωργιάδη να μην παραδώσει την επιστολή στις Αρχές.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ αποφάσισε να ακολουθήσει τη συμβουλή της έως ότου αργά το απόγευμα πληροφορήθηκε το περιστατικό. Αμέσως επικοινώνησε με τη σύζυγο του δικηγόρου και την πληροφόρησε ότι θα μεταβεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για να παραδώσει την επιστολή, πράγμα που τελικά έκανε.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε επίσης ότι το κόμμα του δεν έχει καμιά σχέση με την υπόθεση, ενώ είπε ακόμη ότι δεν έχει καμιά εξήγηση για το γεγονός ότι ο κ. Ζαχόπουλος επέλεξε το συγκεκριμένο δικηγόρο για νομική συνεργασία.

Η δικαστική έρευνα

Την άρση του τραπεζικού απορρήτου καθώς και του απορρήτου των επικοινωνιών για τους Χρήστο Ζαχόπουλο και την 34χρονη κατηγορούμενη διέταξε με βουλεύματά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Η άρση αφορά τέσσερα κινητά τηλέφωνα, δύο του κ. Ζαχόπουλου και δύο της κατηγορουμένης για την περίοδο από την 1η Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου 2007.

Με τα βουλεύματα διατάσσεται και η άρση του τραπεζικού απορρήτου για όλους τους λογαριασμούς και των δύο προσώπων για την περίοδο από το 2003 μέχρι 20 Δεκεμβρίου 2007.