Μια γεύση από το μυστήριο κόσμο των φαραγγιών δίνεται μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου 2008 του Παγκρήτιου Ομίλου Διάσχισης και Εξερεύνησης Φαραγγιών.

Ο Γιάννης Μπρομοιράκης στον πρόλογο του ημερολογίου γράφει: “Τ’ άβατα φαράγγια της Κρήτης είναι ένας κόσμος μυστικός, άγνωστος μέχρι τώρα. Ενας κόσμος λαξευμένος από τη δύναμη του νερού, άγριος και συνάμα γαλήνιος. Ενας κόσμος γοητευτικός που αποκαλύπτεται στους λάτρεις της περιπέτειας και της φύσης.

Στην Κρήτη, μόλις τα τελευταία τρία χρόνια, άρχισε να ξεδιπλώνει τα μυστικά του σ’ εκείνους που θέλουν να νιώσουν τη χαρά και τη μαγεία της εξερεύνησης.

Καρπός αυτής της προσπάθειας είναι ο Παγκρήτιος Ομιλος Διάσχισης και Εξερεύνησης Φαραγγιών. Μια ομάδα ανθρώπων με κοινές αγωνίες και ενδιαφέροντα, μια ομάδα που προάγει την δραστηριότητα αυτή με ασφάλεια και σεβασμό.

Η αγάπη για τη φύση και τις δραστηριότητες στο βουνό είναι ο μόνος οδηγός για ένα ταξίδι στον κόσμο των φαραγγιών, ταξίδι που προσφέρει στον καθένα μας πληρότητα και ενδυνάμωση ψυχής. Το ημερολόγιο αυτό αφιερώνεται στους ανθρώπους που κόπιασαν και χρηματοδότησαν την ασφάλιση των άβατων φαραγγιών της Κρήτης. Χάρη σ’ αυτούς μπορούμε να τ’ απολαμβάνουμε εμείς και οι επόμενες γενιές”.