Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να οδηγηθεί στο ΣΧΟΠ του ΠΕΧΩΔΕ, το αναθεωρημένο ρυμοτομικό σχέδιο της Αγίας Τριάδας, μετά από την πολύμηνη περιπλάνηση του στα χέρια των στελεχών του υπουργείου, χωρίς ωστόσο να έχουν προκύψει δραστικές αλλαγές όσων αφορά στο περιεχόμενο του.

Όπως είναι γνωστό, η πορεία έγκρισης του ρυμοτομικού μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει κυριολεκτικά με ρυθμούς χελώνας, γεγονός που έχει προκαλέσει την αγωνία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Αγίας Τριάδας, που περιμένουν με ανησυχία την εξέλιξη του.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Β.Ξημέρης, σημειώνει ότι βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τα στελέχη του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, τα οποία έχουν αναλάβει το χειρισμό της κρίσιμης αυτής υπόθεσης, από τα οποία έχει εισπράξει τη διαβεβαίωση ότι η διαδικασία επεξεργασίας του, δρομολογείται ικανοποιητικά καθώς έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες τροποποιήσεις που απαιτούνται, και η προώθηση του στο ΣΧΟΠ είναι κυριολεκτικά ζήτημα ημερών.

Όπως είναι γνωστό, η έγκριση του ρυμοτομικού από το ΣΧΟΠ ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για τη νομιμοποίηση του, αφού αμέσως μετά θα ακολουθήσει η προώθηση του στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να θεσμοθετηθεί. Αυτό ακριβώς περιμένουν και οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας, που διεκδικούν την γρήγορη ολοκλήρωση της επίμαχης διαδικασίας της νομοθετικής έγκρισης, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανάθεση των μελετών που θα πρέπει να ακολουθήσουν σε σχέση με τη διαμόρφωση των δημόσιων χώρων, του δικτύου των πεζοδρόμων, την ενίσχυση της περιοχής με σύγχρονο αστικό εξοπλισμό…

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Β.Ξημέρης, με δηλώσεις του στην «Π» σημειώνει ότι, πρόκειται για ένα κορυφαίο ζήτημα, για το οποίο εκφράζει αισιοδοξία ότι θα «τρέξει» ταχύτατα, ώστε πολύ σύντομα να έχουμε τελικές αποφάσεις για το πώς θα διαμορφωθεί η περιοχή της Αγίας Τριάδας, που αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά κομμάτια της πόλης.

Η θεσμοθέτηση του νέου ρυμοτομικού, όσο και των υπολοίπων μελετών που θα ακολουθήσουν για την ανάπλαση του, ουσιαστικά θα συμβάλλουν καθοριστικά, προκειμένου μια παραδοσιακή συνοικία της πόλης , να αλλάξει όψη να αναβαθμιστεί και να αποκτήσει την παλιά της αίγλη….

Ο αντιδήμαρχος τονίζει ότι στο σχεδιασμό του είναι να παρακολουθεί στενά την πορεία εξέλιξης του ρυμοτομικού, προκειμένου να επιταχυνθούν όσο το δυνατό γρηγορότερα οι διαδικασίες των εγκρίσεων, ώστε να έχουμε οριστικά αποτελέσματα για την περιοχή της Αγίας Τριάδας.