Φωνή διαμαρτυρίας από τις φυλακές απευθύνει ο κρατούμενος Ζαχαρίας Λαγουδάκης, ο οποίος επρόκειτο να αποφυλακιστεί με όρους καθώς έχει εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, όμως μαζί με άλλους 37 διώκεται πειθαρχικά για την εξέγερση στις φυλακές Αλικαρνασσού τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο Λαγουδάκης, που έχει κατηγορηθεί για φόνο και έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 23 ετών, έχει εκτίσει πάνω από 13 χρόνια σε διάφορες φυλακές όπου συχνά εργαζόταν . Μετά την εξέγερση στις φυλακές Αλικαρνασσού, του επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή δύο ετών για απείθεια , η οποία του στέρησε τη δυνατότητα να αποφυλακιστεί.

«Στο τέλος Αυγούστου έκανα την αίτηση αποφυλάκισης και είχα όλες τις προϋποθέσεις να βγω. Λίγες μέρες μετά έγινε εξέγερση. Είχα εγω κανένα λόγο να μπω μπροστά και φωνάζω για τα δικαιώματα των κρατουμένων; Με έστειλαν στο Πειθαρχικό με την κατηγορία της απείθειας γιατί ήμουν στην ταράτσα της φυλακής. Μα δεν ήμουν μόνο εγώ. Όλοι οι κρατούμενοι ήταν εκεί» μας είπε.

Η απόφαση για την πειθαρχική δίωξη είναι κατά πλειοψηφία και πρόκειται να την προσβάλει σε λίγες μέρες, όμως φοβάται για την έκβαση της.

«Με πήγαν στις φυλακές της Κέρκυρας, όπου υπάρχουν άτομα τα οποία έχουν έχθρα μαζί μου. Ήμουν βασικός μάρτυρας εναντίον τους για το φόνο του Σωπασή που είχε γίνει στην Αλικαρνασσό. Εκεί κινδυνεύει η ζωή μου.»

Ο Λαγουδάκης, κατηγορήθηκε για φόνο σε ηλικία 19 ετών ενώ είχε ήδη ένα μικρό παιδί που σήμερα είναι 13 ετών. Δεν παραδέχτηκε ποτέ την πράξη του, αλλά στη ανάκριση προέκυψαν στοιχεία εναντίον του.

«Είμαι στη φυλακή πολλά χρόνια. Πίστευα ότι θα έβγαινα και πήρα δάνειο για την αγορά σπιτιού, πιστεύοντας ότι θα μπορούσα να το ξεπληρώσω με τη δουλειά μου, τώρα, όλα ανατρέπονται» μας είπε.

Ο Ζαχ. Λαγουδάκης, κατάγεται από τον Αγιο Μάμα και πρόσφατα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης του λόγω της πειθαρχικής ποινής.