Ανάμεικτα συναισθάματα για τις ελληνικές ομάδες είχε ο 6ος γύρος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Creta Maris στη Χερσόνησο.

Οι γυναίκες συνέχισαν την σταθερή τους πορεία καταλήγοντας σε ισοπαλία με την Γαλλία (2-2),ενώ οι άνδρες δεν τα κατάφεραν απέναντι στην Ισπανία και γνώρισαν την ήττα με 3-1. Η διοργάνωση μπαίνει πλέον στην τελική της ευθεία και η αγωνία κορυφώνεται για τους τρείς τελευταίους γύρους που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την προσεχή Τρίτη το βράδυ, οπότε και ολοκληρωνεται το τουρνουά.Σαρώνει η Ρωσία

Η Ρωσία στους άνδρες συνεχίζει να καλπάζει για τον τίτλο, κάνοντας το έξι στα έξι μετα τη νίκη που πέτυχε και επι του Ισραήλ (3-1) με την ολοκλήρωση του 6ου γύρου και όπως φαίνεται είναι το ακλόνητο φαβορί για να τα καταφέρει. Και στις γυναίκες όμως η Ρωσία κάνει επίδειξη ιχύος περνώντας μπροστα στην βαθμολογία, μετά τη νίκη της επι της Σλοβενίας, την ίδια ώρα που η Πολωνία, η οποία οδηγούσε την κούρσα, έφερνε ισοπαλία με την ισχυρή Γεωργία. Nα θυμήσουμε ότι σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας σκακιστικής ελίτ και ανάμεσα στους 10 κορυφαίους σκακιστές της παγκόσμιας κατάταξης αγωνίζονται με τα χρώματα της ομάδας που εκπροσωπούν, όπως ο Βέσελιν Τοπάλοβ με τη Βουλγαρία, ο Βασίλι Ίβαντσουκ με την Ουκρανία, οι Αλεξάντερ Μορόζεβιτς, Πέτερ Σβίντλερ, Αλεξάντερ Γκρίτσουκ με τη Ρωσία, οι Σακριγιάρ Μαμεντιάροβ, Τεϊμούρ Ρατζάμποβ με το Αζερμπαϊτζάν, ο Λεβόν Αρονιάν με την Αρμενία, ο Αλεξέι Σίροβ με την Ισπανία, ο Μάικλ Άνταμς με την Αγγλία, και πολλοί άλλοι ισχυροί σκακιστές. Με τα ελληνικά χρώματα αγωνίζονται οι Κοτρωνιάς Βασίλειος, Μπανίκας Χριστόδουλος, Χαλκιάς Στέλιος, Παπαϊωάννου Γιάννης και Μαστροβασίλης Δημήτρης, ενώ τη γυναικεία εθνική ομάδα απαρτίζουν οι Ντέμπο Έλενα, Μπότσαρη Άννα-Μαρία, Φαχιρίδου Κατερίνα, Μακροπούλου Μαρίνα και Παπαδοπούλου Βέρα. Στη δεύτερη ομάδα των γυναικών αγωνίζονται οι Πετράκη Μαρία, Παυλίδου Κατερίνα (Α.Ο.Κύδων), Φραγκάκη Μαρία (Α.Ο.Κύδων) και Βαρβεράκη Αργυρή.