Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου προγραμματίζεται να ξεκινήσει στο Μαρούσι το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της βιολογικής γεωργίας στη χώρα μας, το Ecofestival 2007. Στην έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου προγραμματίζεται να πάρουν μέρος πολλοί παραγωγοί, μεταποιητές και έμποροι βιολογικών προϊόντων από την Κρήτη.

Η έκθεση διοργανώνεται, όπως κάθε χρόνο από τον οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ.

Κεντρική θέση στην έκθεση θα έχουν τα βιολογικά τρόφιμα και ποτά. Επίσης θα παρουσιαστούν αγροτικά εφόδια της βιολογικής γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Ακόμα εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η παρουσία προϊόντων υγείας και ομορφιάς, δίνοντας άλλη διάσταση στον κλάδο των οργανικών προϊόντων και ειδικά των καλλυντικών. Στο Ecofestival θα υπάρχουν όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα είτε με προϊόντα παραγόμενα στην χώρα μας, είτε εισαγόμενα, επιδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο του κλάδου.

Ο τομέας της ενέργειας επίσης θα έχει μια σημαντική παρουσία, δίνοντας στους επισκέπτες της Έκθεσης πληροφορίες, λύσεις και διεξόδους σε εναλλακτικές μεθόδους παραγωγής και χρήσης της ενέργειας και των πηγών ενέργειας (εναλλακτικών, ανανεώσιμων κλπ), στην προσπάθεια για καλύτερη και αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος. Οι εναλλακτικές μορφές στην προστασία της υγείας θα δώσουν δυναμικό παρών, καταθέτοντας την άποψη ότι η υγεία σε συνδυασμό με υψηλά στάνταρντ ποιότητας ζωής είναι ότι καλύτερο, σε αντίθεση με την παραδοσιακή λογική, η οποία προσδιορίζει την υγεία με την απουσία της ασθένειας.

Συνεχίζοντας, η Έκθεση θα περιλαμβάνει υπηρεσίες και προϊόντα σχετικά με την οικολογική διαβίωση, είδη ένδυσης και νοικοκυριού, τεχνολογία κατασκευής, δόμησης και εξοπλισμού κατοικίας, την ανακύκλωση. Η παρουσία των κυριότερων και σπουδαιότερων περιβαλλοντικών οργανώσεων θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να τις γνωρίσουν από κοντά και οι ίδιες να παρουσιάσουν σε κάθε ενδιαφερόμενο, τις ενέργειες και τις εξειδικευμένες δράσεις τους.

Οι ειδικές εκδόσεις και τα έντυπα θα καλύψουν την αναγκαία πλευρά της πληροφόρησης και της ενημέρωσης σε θέματα διατροφής, περιβάλλοντος, υγείας κλπ

Οι πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, οι ομιλίες, οι επαγγελματικές συναντήσεις, αλλά και ποικιλία δρώμενων με πολιτιστικό περιεχόμενο που υλοποιούνται κατά τη διάρκεια της έκθεσης, προσδίδουν μια επιπλέον διάσταση, ίσως λιγότερο εμπορική, όμως πιο κοντά στον άνθρωπο, πιο κοντά στην κοινωνία. Στα πλαίσια αυτά οι περισσότεροι συμμετέχοντες διοργανώνουν ομιλίες και παρουσιάσεις σχετικές με την ενασχόληση και τις δραστηριότητές τους.Διαγωνισμοί κρασιών και συσκευασίας ελαιόλαδουΣτη φετινή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί για 3η χρονιά ο διαγωνισμός - γευσιγνωσία κρασιού από σταφύλια βιολογικής γεωργίας, αλλά και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο διαγωνισμός συσκευασίας ελαιόλαδου. "Η πρόσκληση μας αφορά όλους" Το Ecofestival 2007 τελεί υπό την αιγίδα του Agribiomediterraneo (Μεσογειακού Τμήματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας των Φορέων της Βιολογικής Γεωργίας IFOAM), προσδίδοντας στην όλη εκδήλωση διεθνές κύρος και ευρύτερη γεωγραφική εμβέλεια.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Δήμου Αθηναίων.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Mega, Agrenda, Ελευθεροτυπία και Αθήνα 9,84.

Τη διοργάνωση έχουν όπως προαναφέρθηκε η ΔΗΩ και η Τεχνικής Εκθεσιακή Α.Ε.